Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Portlendas mērs pieprasa federālo spēku izvešanu

Portlendas mērs Teds Vīlers pieprasījis ASV federālo spēku izvešanu no pilsētas, jo tie bīstami eskalējot situāciju, pielietojot pret protestētājiem nekonstitucionālu taktiku.

Ar šo paziņojumu Oregonas pavalsts lielākās pilsētas galva nācis klajā pēc kārtējās grautiņu nakts, kuras laikā tika aizdedzināta policistu biedrības ēka.

Vīlers apgalvo, ka federālo spēku taktika ielu attīrīšanai no nekārtību cēlājiem, tos savācot autofurgonos un aizvedot prom, tikai eskalējot jau ilgstošo spriedzi starp protestētājiem un policiju. Mērs norādījis, ka federālie spēki šajā operācijā nestādoties priekšā aizturētajiem un izmantojot netrafarētus automobiļus.

Federālo spēku klātbūtne "patiesībā ved pie lielākas vardarbības un lielāka vandālisma," apgalvo mērs. "Viņi šeit ir nevēlami. Mēs viņus neesam šeit aicinājuši. Patiesībā mēs vēlamies, lai viņi dotos prom."

Oregonas ģenerālprokurors un Amerikas Pilsonisko brīvību savienība (ACLU) piektdienas vakarā iesniedza tiesā prasību pret federālo valdību, apsūdzot to pilnvaru pārsniegšanā, kas izpaudusies kā miesas bojājumu nodarīšana un draudu izteikšana "miermīlīgiem protestētājiem".

Iekšzemes drošības ministrijas aģenti uz Portlendu aizpagājušajā nedēļā tika nosūtīti pēc tam, kad prezidents Donalds Tramps brīdināja, ka nedēļām ilgo nekārtību apslāpēšanai tiks pielietoti federāli spēki.

Protesti Portlendā, tāpat kā citviet ASV, sākās kā protesti pret policijas nežēlību un rasismu, ko izraisīja melnādainā Džordža Floida nāve policijas aizturēšanas operācijā.

Tramps svētdien Twitter norādījis, ka federālā valdība cenšas Portlendai palīdzēt, nevis kaitēt.

Viņš uzsvēris, ka pilsētas vadība zaudējusi varu, ko pārņēmuši "anarhisti un musinātāji". Prezidents piebildis, ka vietējās varasiestādes jau mēnešiem ilgi demonstrējušas bezdarbību.

Top komentāri

ha, ha
h
Daudzās "demokrātu" vadītās ASV pilsētās notiekošais ir kā ar milzīgiem sarkaniem burtiem rakstīts brīdinājums nebalsot par visādiem starptautiskā noziedznieka Sorosa pakalpiņiem APAR/Pistiem.
spriidiic
s
Kad atkal un atkal tiek tekstots par nožņaugto narkomānu , katru reizi jājautā - kā viņš varēja runāt ar aizspiestu kaklu ? Tas nav iespējams , tomēr video šis runā .
ruksis————> Aizsajūsmas..
r
Likuma attiecas uz visiem, arī uz nēģeriem. Ja nepatīk — lai emigrē atpakaļ uz savu senču kontinentu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits