Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Potenciālais republikāņu kandidāts ASV prezidenta amatam Mits Romnijs sola uzsvērt ASV globālo lomu

Bijušais Masačūsetsas štata gubernators Mits Romnijs, kurš pretendē uz izvirzīšanu par ASV prezidenta amata kandidātu no Republikāņu partijas, piektdien teiks runu, kurā solīs uzsvērt ASV vadošo lomu pasaulē ar militāriem līdzekļiem un diplomātiju, liecina publiskoti šīs runas fragmenti.

Gadījumā, ja viņš uzvarēs prezidenta vēlēšanās 2012.gada novembrī, Romnijs sola jau prezidenta amata pirmajās 100 dienās īstenot vairākas darbības, lai demonstrētu ASV varenību.

"Es neatteikšos no Amerikas lomas pasaulē. Tas ir ļoti vienkārši: ja jūs negribat, lai Amerika būtu spēcīgākā valsts uz Zemes, es neesmu jūsu prezidents," Romnijs teiks savā runā, kuras fragmentus publiskojuši viņa priekšvēlēšanu kampaņas dalībnieki.

Bijušajam uzņēmējam Romnijam ir maz pieredzes ārpolitikā, tomēr savā runā viņš centīsies amerikāņiem pierādīt, ka spētu risināt krīzes ārvalstīs un īstenot ASV vadošo lomu nestabilajā pasaulē.

Romnijs arī mēģinās parādīt pašreizējo ASV prezidentu Baraku Obamu no Demokrātu partijas kā vāju cilvēku ārpolitikā, neraugoties uz dažiem skaidriem Obamas panākumiem šajā jomā, tostarp ieceri pakāpeniski izvest ASV spēkus no Irākas un Afganistānas.

Romnijs plāno pastiprināt spiedienu uz Irānu tās kodolprogrammas dēļ un sākt apspriest ar Izraēlu koordinācijas pastiprināšanu militārajā un izlūkošanas jomā. Viņš arī solīs novērst plašu militārā budžeta tēriņu samazināšanu.

Romnijs arī iecerējis stiprināt ASV "īpašās attiecības" ar Lielbritāniju un sākt sarunas ar Meksiku par vardarbības apkarošanu, kura saistīta ar narkotiku tirdzniecību.

Romnijs mēģināja panākt savu izvirzīšanu par ASV prezidenta amata kandidātu no Republikāņu partijas arī 2008.gadā, bet cieta sakāvi priekšvēlēšanās Dienvidkarolīnas štatā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits