Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko
Kolinss Romniju (att.) uzskata par "vientuļo vilku", kurš varētu neņemt vērā prezidenta norādījumus

Potenciālo ASV valsts sekretāru nosauc par "egocentrisku pašlabuma meklētāju"

Republikānis Kriss Kolinss, kurš ir jaunievēlētā ASV prezidenta Donalda Trampa atbalstītājs, veltījis asu kritiku Mitam Romnijam, kurš ir viens no potenciālajiem kandidātiem uz ASV valsts sekretāra amatu, vēsta CNN. Kolinss Romniju, kurš 2012.gada vēlēšanās bija Baraka Obamas konkurents uz ASV prezidenta amatu, nodēvējis par egocentrisku pašlabuma meklētāju.

 

"Ko es zinu par Mitu Romniju? Es zinu to, ka viņš ir egocentrisks pašlabuma meklētājs, kurš allaž sevi liek pirmajā vietā, kurš ir skaudīgs un uzskata, ka viņam būtu jākļūst par ASV prezidentu," CNN raidījumā New Day par Romniju nesaudzīgu viedokli paudis Kolinss.

Kolinss uzsvēris, ka Trampa vietā nekādā gadījumā neizvēlētos Romniju augstajam amatam, taču uzsvēris, ka atbalstīs Trampa izvēli. "Tā ir Donalda Trampa darīšana, kādus cilvēkus viņš izraudzīsies un kuri, viņaprāt, vislabāk kalpos administrācijai," norādīja Kolinss.

Viņš pauda, ka "Romnijs savā ziņā ir vientuļais vilks un tādējādi var neņemt vērā nākamā prezidenta norādījumus".

Pamatīgas bažas par Romnija iespējamo kļūšanu par ASV valsts sekretāru pauduši arī citi republikāņi, tostarp Trampa kritiķi. 

Jau vēstīts, ka par 45.ASV prezidentu ievēlētais Donalds Tramps turpina veidot savu administrāciju. Piektdien viņš publiski nosauca vēl divas topošās administrācijas amatpersonas – Baltā nama juriskonsultu un padomnieka nacionālās drošības jautājumos vietnieku. Tāpat Tramps dažādiem amatiem izraudzījies arī savus kritiķus. Piemēram, par ASV vēstnieci ANO kļūs Dienvidkarolīnas gubernatore Nikki Heilija, kura Trampam veltījusi arī visai asus pārmetumus, norādot, ka viņš iemieso visu, ko gubernators nevēlas redzēt prezidentā.
 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits