Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Prese: ASV nepārdos Taivānai modernizētos iznīcinātājus F-16

ASV paziņojušas Taivānai, ka nepārdos tai 66 modernizētos F-16 iznīcinātājus, tomēr vēl pirmdien abu valstu amatpersonas uzstāja, ka lēmums šajā jautājumā vēl nav pieņemts, ziņo žurnāls Defense News.

2007.gadā Taivāna vērsās pie ASV ar lūgumu pārdot tai modernizētos F-16 iznīcinātājus F-16C/Ds, skaidrojot, ka reaktīvās lidmašīnas tai nepieciešamas, lai cīnītos ar augošo Ķīnas ietekmi.

Pagājušajā nedēļā ASV Aizsardzības ministrijas delegācija devās uz Taivānu, lai paziņotu, ka šo lūgumu noraidīs. Tā vietā Vašingtona palīdzēs Taivānai uzlabot tās rīcībā jau esošos iznīcinātājus F-16A/Bs, ziņo Defense News.

Tomēr Taivānas aizsardzības ministra vietnieks intervijā AFP paziņoja, ka Taivāna vēl nav atmetusi cerības noslēgt darījumu un lēmums vēl nav pieņemts.

Amerikas institūts Taivānā, kas faktiski pilda ASV vēstniecības funkcijas šajā valstī, atteicās atklāt, vai ASV delegācija pagājušajā nedēļā ir viesojusies Taivānā. Tomēr arī institūts uzstāja, ka lēmums par modernizētajiem F-16 iznīcinātājiem vēl nav pieņemts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits