Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis
Tramps atzinis, ka "Klintone izdarījusi dažas sliktas lietas, bet kopumā Klintoni ir labi ļaudis"

Pretēji pirms vēlēšanām solītajam, Tramps vairs nedraud "iemest Klintoni cietumā"

Nākamā ASV prezidenta Donalda Trampa administrācija pēc Trampa stāšanās amatā nākamā gada janvārī nemudinās veikt padziļinātu izmeklēšanu Hilarijas Klintones e-pastu lietā, paziņoja viņa bijusī kampaņas menedžere Kelienna Konveja. Tādējādi Tramps atkāpies no sava priekšvēlēšanu solījuma - viņš vairākkārt piedraudējis, ka "iemetīs Klintoni cietumā", ja tiks ievēlēts par ASV prezidentu.

"Ja es uzvarēšu, es savam ģenerālprokuroram došu instrukcijas, lai piemeklē speciālu prokuroru, kurš izpētīs tavu [Klintones] situāciju," TV debašu laikā brīdināja Tramps.

Arī uzrunās savu atbalstītāju priekšā gan Sanhosē, gan Floridā, Tramps izteicies, ka "Klintone ir vainīga, viņu jāiemet cietumā".

Pēc vēlēšanām intervijā CBS raidījumam 60 minūtes un The Wall Street Journal Tramps par to, vai plāno turēties pie sava solījuma un nozīmēt speciālu prokuroru, kuram jāizmeklē Klintones e-pastu skandāls, atbildēja izvairīgi un tiešu nostāju vairs nepauda. "Es par to padomāšu. Man šķiet, tagad jākoncentrējas uz darbiem, gribu koncentrēties uz veselības aprūpi, robežas kontroli, imigrācijas problēmu risināšanu," uzskaitīja jaunievēlētais prezidents, piebilstot: "Viņa [Klintone] ir izdarījusi dažas sliktas lietas, bet kopumā Klintoni ir labi ļaudis."

"Tas, ka jaunievēlētais prezidents, kas ir arī partijas galva, vēl pirms inaugurācijas paziņo, ka nevēlas uzturēt šīs apsūdzības, sūta ļoti spēcīgu, signālu citiem republikāņiem," Konveja atzinusi intervijā MSNBC raidījumam Morning Joe.

Konveja norādīja, ka Klintonei gan jāpieņem fakts - lielākā daļa amerikāņu uzskata, ka viņa nav pilnībā atklāta un uzticama, taču "ja Donalds Tramps var palīdzēt viņai atgūties, tā ir laba lieta".

Demokrāti gan norādījuši, ka Trampa draudi jau pašā saknē bijuši neizpildāmi. "Tā tas nestrādā. Mūsu demokrātiskajā sistēmā prezidents neizlemj, pret kuru personu vērst izmeklēšanu un pret kuru nevērst," CNN citē senatora Krisa Mērfija ierakstu mikroblogošanas vietnē Twitter.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ārlietu ministrus kritizē par dalību protestā

Gruzijas valdošās partijas Gruzijas sapnis amatpersonas asi kritizējušas Baltijas valstu un Islandes ārlietu ministrus par piedalīšanos protestos pret "ārvalstu aģentu" likumu. Ministru ...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits