Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Priekšvēlēšanās Indiānā uzvar Tramps un Sanderss; Kruss izstājas no cīņas

Otrdien ASV Indiānas štatā notikušajās priekšvēlēšanās republikāņu kandidātu vidū uzvarējis Ņujorkas miljardieris Donalds Tramps, bet demokrātu nometnē - senators Bērnijs Sanderss, savukārt senators Teds Kruss paziņojis par izstāšanos no turpmākās cīņās par republikāņu Baltā nama nomināciju.

Līdz ar uzvaru Indiānā Tramps faktiski jau ir kļuvis par republikāņu partijas galīgo kandidātu uz ASV prezidenta amatu. Vairs nav tikpat kā nekādu šķēršļu, lai viņš republikāņu nacionālajā konventā varētu saņemt oficiālajai nominācijai nepieciešamās 1237 delegātu balsis.

Uzrunājot vēlētājus Indianapolē, Teksasas senators Kruss paziņoja par izstāšanos no turpmākās priekšvēlēšanu cīņas.

"No paša sākuma es tiku teicis, ka turpināšu tik ilgi, kamēr vien būs ticams ceļš uz uzvaru. Šovakar man ar nožēlu jāatzīst, šķiet, ka šis ceļš ir slēgts," sacīja Kruss. "Mēs devām visu, kas mums ir, bet vēlētāji izvēlējās citu ceļu."

Līdz ar Krusa izstāšanos no priekšvēlēšanu cīņas par vienīgo Trampa konkurentu uz republikāņu nomināciju palicis Ohaio gubernators Džons Keisiks, kura atbalsts sabiedriskās domas aptaujās ir visai zems.

Demokrātu partijas priekšvēlēšanās Indiānā Vermontas senators Sanderss saņēmis 53% balsu, bet bijusī valsts sekretāre Hilarija Klintone - 47% balsu.

Tramps uzvarēja Indiānas republikāņu priekšvēlēšanās, saņemot 53% balsu, otrajā vietā ar 37% ierindojās Kruss, bet trešajā ar 8% - Keisiks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits