Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Prokremliskie mediji dēmonizē mūžībā aizgājušo Makeinu

Krievijas prokremliskie mediji pirmdien veltīja nesaudzīgu nopēlumu nule mūžībā aizgājušajam ASV senatoram Džonam Makeinam, nelaiķi dēvējot par "galveno rusofobu". Makeins, kurš no dzīves sestdien aizgāja 81 gada vecumā, sadusmojis Kremli ar savu atbalstu prorietumnieciskajiem Ukrainas un Gruzijas līderiem, kā arī ar savu atbalstu sankcijām, kas Krievijai noteiktas Krimas aneksijas dēļ.

"Makeins bija kļuvis par rusofobijas galveno simbolu," skaidroja telekanāls Rossija 1, piebilstot, ka Makeins "nevarēja ciest Krievijas neatkarīgo ārpolitiku".

Tāpat Kremļa mediji apgalvoja, ka Makeins "dievināja karu. Ja jūs vēl neesat nogalināts, tad tā nav Makeina vaina. Viņš centās," norāda prokremliskais tabloīds Komsomoļskaja pravda.

Apsūdzot agrāko gaisa spēku pilotu, kas, kā apgalvo krievu propagandisti, melojis par to, ka gūstā Vjetnamā tika spīdzināts, tabloīds apceri noslēdz, paužot cerību, ka Makeins tagad deg ellē. "Senatoram Makeinam patika kara liesmas. Cerēsim, ka viņam būs gana daudz liesmu tur, kur viņa dvēsele šobrīd atdusas," pauž laikraksts.

Prokremliskais dzeltenais telekanāls Life News pazobojās par "galvenā rusofoba" lēmumu 2013. gadā publicēt komentāru maznozīmīgajā vietnē Pravda.ru. Senators, kā šķiet, domājis, ka vietne ir saistīta ar savulaik visvareno PSRS laikrakstu Pravda. "Acīmredzot, senatoram neviens nebija pateicis, ka dažas lietas Krievijā mainījušās kopš viņa Vjetnamas gūsta," norādīja telekanāls.

Makeins bija "pārliecināts "vanags", kurš Krieviju knāba principa pēc," klāstīja telekanāls Rossija 1. "Viņš stingri atbalstīja visas Amerikas izvērstās militārās operācijas un karus - Kosovā, Irākā, Lībijā -, un ja viņš divas reizes nebūtu zaudējis prezidenta vēlēšanu kampaņās, viss varētu būt daudz katastrofālāk."

Telekanāla vakara pārraidē tika arī akcentēts, ka Makeins "Vjetnamā tika notriekts ar padomju raķešu kompleksu SA 75-Dvina. Pārraidē tika uzsvērta Makeina nepatika pret ASV pašreizējo prezidentu Donaldu Trampu, tā arī prognozēts, ka ASV "centieni ierobežot un izolēt Krieviju ar bargām sankcijām turpināsies, tikai tagad bez Makeina".

Jau ziņots, ka Makeins, kurš bija pazīstams ar savu atbalstu Baltijas valstīm, sestdien mira pēc cīņas ar smadzeņu vēzi.

Top komentāri

Nu ja
N
Un ko viņš darīja Vjetnamā? Visi zin ka viņš no savas lidmašīnas meta uz galvas vjetnamiešiem kimiskiskos ieročus,vel līs, šim tur dzimst kropli. Labāk būtu pievērsies Dievam lai atlūgtu savus grēkus Un tālāk viņa darbība. ... Lai nu kas cilvēks ir miris lai viņam vieglas smiltis,bet par grēkiem būs jāatbild gan viņam gan visiem kuri ko darījuši.
Def
D
Neko citu jau no utainajām vatēm nevarēja gaidīt.kremļa m.... paliek kremļa m.... .
Bijušais zemessargs
B
Utainiem nepatīk Baltijas, Ukrainas aizstāvji no ASV.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits