Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Putins nepiedalīsies ASV paredzētajā G8 līderu samitā

Krievijas prezidents Vladimirs Putins trešdien paziņojis ASV prezidentam Barakam Obamam, ka neieradīsies uz nākamajā nedēļā ASV paredzēto G8 līderu samitu.

Putins telefonsarunā ar Obamu piedāvājis uz 18.-19.maijā Kempdeividā paredzēto līderu saietu nosūtīt eksprezidentu un jauno premjerministru Dmitriju Medvedevu, bet pats tikties ar Obamu 18.-19.jūnijā Meksikā paredzētajā G20 samitā. "Norādot uz saviem pienākumiem pabeigt Krievijas valdības veidošanu, prezidents Putins pauda nožēlu, ka nevarēs piedalīties G8 samitā," teikts Baltā nama paziņojumā. "Prezidents Obama pauda sapratni par prezidenta Putina lēmumu un atbalstīja Krievijas premjerministra Medvedeva piedalīšanos."

Baltā nama paziņojumā arī teikts, ka abi līderi atzinīgi novērtējuši attiecību "pārstartēšanu", kā autori bija Obama un Medvedevs. Viņi arī norādīja uz pēdējos trīs gados panākto "būtisko progresu" tādos jautājumos kā kodoldrošība, kodolieroču neizplatīšana, Afganistāna, tirdzniecība un komerciālās attiecības.

Putina atteikšanās piedalīties G8 samitā acīmredzot vairos neskaidrību par ASV un Krievijas attiecību stāvokli jaunajā Putina ērā.

Putins par ASV izsakās ļoti kritiski, apsūdzot Vašingtonu finansiāla atbalsta sniegšanā protesta kustībām, kas pieņēma masveida mērogus pēc decembrī notikušajām Valsts domes vēlēšanām, kuras opozīcija uzskata par falsificētām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ES pakļauj sankcijām Irānas aizsardzības ministru

Eiropas Savienība (ES) piektdien pakļāvusi sankcijām Irānas aizsardzības ministru Mohamadu Rezu Aštiani un Revolucionāro gvardi par Krievijas apgādāšanu ar raķetēm un lidrobotiem, kas tiek izmantot...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits