Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Sākas Trampa impīčmenta izmeklēšanas pirmā publiskā sēde

ASV parlamentā impīčmenta izmeklēšanā pret ASV prezidentu Donaldu Trampu trešdien sākās pirmās publiskās sēdes, un Pārstāvju palātas Izlūkošanas komitejas priekšsēdētājs Adams Šifs atklāšanas runā aicināja procesu virzīt bez naida un kavēšanās.

Demokrāts Šifs sacīja, ka izmeklēšanas galvenie jautājumi - vai Tramps ļaunprātīgi izmantoja amata pilnvaras un vai viņa rīcība ir pārkāpums, par kuru draud impīčments - "ir jāuzdod jautājumi bez naida, neskatoties uz to, bez kavēšanās un bez partejiskiem pakalpojumiem vai aizspriedumiem, ja mēs no sirds pildām savus pienākumus".

Savukārt augstākais republikāņu pārstāvis impīčmenta izmeklēšanā kongresmenis Devins Nūness nosodīja izmeklēšanu un sēdes, sakot, ka tās ir "rūpīgi noorganizēta nomelnošanas kampaņa medijos", iestudēta televīzijas drāma - "impīčmenta process, meklējot noziegumu".

Jau vēstīts, ka ASV likumdevēji izvaicās divus karjeras diplomātus, kuri pauduši bažas, ka Tramps militārās palīdzības sniegšanu Ukrainai saistījis ar Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska gatavību izmeklēt korupcijas lietu, kurā varētu būt iesaistīts Trampa politiskais pretinieks Džo Baidens un viņa dēls Hanters. Šo epizodi demokrāti uzskata par varas ļaunprātīgu izmantošanu.

Demokrāti arī apsūdz Trampa administrāciju paralēla diplomātiskā dienesta izveidē ar Trampa personīgā advokāta Rūdija Džuliāni iesaistīšanu, kas varētu potenciāli apdraudēt nacionālo drošību.

Pirmie liecības sniegs ASV pilnvarotais lietvedis Ukrainā Viljams Teilors un karjeras diplomāts Džordžs Kents.

Piektdien liecības sniegs bijusī ASV vēstniece Ukrainā Marija Jovanoviča, kuru Baltais nams šogad atcēla no amata par atteikšanos Ukrainas politikas veidošanā sadarboties ar Džuliāni.

Šifs iepriekš paziņojis, ka ASV pilsoņiem, sekojot līdzi publiskām liecībām, būs iespēja pašiem izlemt, vai impīčmenta izmeklēšana ir pamatota.

Demokrātu kontrolētās ASV Pārstāvju palātas spīkere Nensija Pelosi septembra beigās nolēma sākt impīčmenta izmeklēšanu pret Trampu saistībā ar trauksmes cēlāja ziņojumu, ka Tramps 25.jūlijā telefonsarunā ar Zelenski mēģinājis viņu pierunāt sniegt informāciju par Baidena un viņa dēla darbību Ukrainā. Pastāv bažas, ka Tramps nedēļu pirms šīs sarunas aizturējis militāro palīdzību Ukrainai, lai izdarītu spiedienu uz Kijevu.

Tramps atzīst, ka 25.jūlija telefona sarunā ar Zelenski lūdzis Ukrainas valdību izmeklēt korupciju, kas esot saistīta ar Baidenu. Viņš tomēr noliedz demokrātu apgalvojumus, ka esot mēģinājis izdarīt spiedienu uz Ukrainu, saistot šo lūgumu ar ASV militārās palīdzības piegādi.

Tramps jau ir nosaucis impīčmenta izmeklēšanu par "valsts apvērsumu", "joku", "raganu medībām" un "linčošanu".

Top komentāri

ha, ha
h
Ļoti ceru un viss arī liecina, ka nelietīgie "demokrāti" pašimpīčosies.
aina
a
Trampa impīčments ir teātris un nekas vairāk par Demokrātu bezkaunīgo atriebības taktiku. Par ko? Par to, ka Jo Baidenam ir slēptas finansiālas štelles ar ukraiņu kriminālo pasauli? Precīzs raksts: The Impeachment Pantomime https://consortiumnews.com/2019/11/12/patrick-lawrence-the-impeachment-pantomime/
Vilte
V
ASV KLAUNU PARTIJA DEMOKRĀTI !!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins apgalvo, ka piekritis Navaļnija apmaiņai

Krievijas diktators Vladimirs Putins paziņojis, ka dažas dienas pirms opozicionāra Alekseja Navaļnija nāves cietumā viņš no kādas personas saņēmis piedāvājumu apmainīt Navaļniju pret Rietumos ieslod...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits