Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Seksa skandāla dēļ atkāpjas Alabamas gubernators

ASV Alabamas gubernators Roberts Bentlijs pirmdien atkāpies no amata pēc tam, kad pret viņu tika sākta impīčmenta procedūra saistībā ar apkaunojušu mīlas dēku.

74 gadus vecais politiķis pirmdien vienojās ar prokuratūru, atzīsto savu vainu divos pārkāpumos, kas nāca gaismā izmeklējot viņa sakaru ar 45 gadus veco Rebeku Kaldvelu Meisoni, kas strādāja pie viņa par padomnieci.

Paziņojot par atkāpšanos no gubernatora amata, Bentlijs tieši neatzina, ka viņam bijušas romantiskas attiecības ar padoto.

Aizdomas par dēku abu vidū radās jau 2015.gadā, kad Bentlija sieva Daiena, ar kuru viņš bija precējies 50 gadus, paziņoja par šķiršanos. Taču īsts skandāls izcēlās pagājušajā pavasarī, kad kāds Bentlija atlaists policijas darbinieks nodeva medijiem detalizētu informāciju par šo mīlas dēku.

Pagājušajā nedēļā publiskotajā impīčmenta izmeklēšanas ziņojumā secināts, ka Bentlijs centies noslēpt savas attiecības ar Meisoni, iebiedējot savus darbiniekus.

Vienošanās ar prokuratūru aizliedz Bentlija turpmāk ieņemt amatu valsts pārvaldē, kā arī prasa viņam atdot 37 000 dolāru (34 978 eiro), kas savākti viņa politiskajai kampaņai, un nostrādāt 100 stundas sabiedriskajā darbā.

Bentlijs prokuratūrai atzinās, ka nav atbilstoši reģistrējis 50 000 dolāru (47 268 eiro) aizdevumu viņa kampaņai un izmantojis kampaņas naudu, lai pagājušajā gadā samaksātu gandrīz 9000 dolāru (8508 eiro) par Meisones juridiskajiem pakalpojumiem.

Bentlija vietā Alabamas gubernatora amatā stājusies Keja Aivija.

Top komentāri

Ar to jau drīzāk var lepoties,
A
ka tika jauna drāte sanāk. Nav jau kaut kāds lesbisms, kas gubernatoram, nudien, neklātos.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits