Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Šveices banku vienošanās ar ASV saskaras ar sarežģījumiem

Maija beigās panāktā vienošanās, lai atrisinātu nesaskaņas par Šveices banku līdzdalību saistībā ar amerikāņu izvairīšanos no nodokļu maksāšanas, ceturtdien saskārās ar sarežģījumiem, kad Šveices parlamenta komisija nobalsoja pret to. Pret šo vienošanos nobalsojuši parlamenta apakšpalātas ekonomikas lietu komisijas 16 locekļi, to atbalstot vien deviņiem biedriem, norāda komisijas prezidents Kristofs Darbelejs.

Komisijas nostāja gan neliek šādu lēmumu pieņemt arī Šveices parlamenta apakšpalātai jeb Nacionālajai padomei, kad tā par šo jautājumu balsos otrdien. Taču tas gan nozīmē, ka šī pretrunīgā vienošanās varētu saskarties ar lielākiem sarežģījumiem, nekā gaidīts, kad to trešdien apstiprināja parlamenta augšpalāta.

Nacionālā padome savu pretestību Vašingtonas piedāvātajam darījumam pauda jau pagājušajā nedēļā, kad tā atteicās par to debatēt, norādot, ka tai trūkst informācijas par paredzētajiem nosacījumiem.

Vašingtona vairākkārt apsūdzējusi Šveices bankas par līdzdalību saistībā ar izvairīšanos no nodokļu maksāšanas, jo tajās tiek glabāti miljardiem dolāru, kas pieder ASV iedzīvotājiem un kas nav deklarēti Savienoto Valstu nodokļu institūcijās. ASV piekritušas nevērsties pret šajos pārkāpumos iesaistītajām Šveices bankām, taču nosacījumi vēl nav tikuši izpausti, ņemot vērā līgumā iekļauto konfidencialitātes klauzulu. Šī vienošanās nodrošinātu Šveices bankām iespēju apiet atsevišķus valstī pastāvošos banku konfidencialitātes likuma elementus un nodot ASV varasiestādēm svarīgu informāciju.

Vašingtona paziņojusi, ka vienošanās nosacījumi tiks atklāti vien tad, kad šī vienošanās saņems parlamenta apstiprinājumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits