Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Šveices parlamenta apakšpalāta atkārtoti atsakās balsot par banku vienošanos ar ASV

Šveices parlamenta apakšpalāta otrdien atteicās balsot par valdības pagājušajā mēnesī panākto vienošanos, lai atrisinātu nesaskaņas par Šveices banku līdzdalību saistībā ar amerikāņu izvairīšanos no nodokļu maksāšanas.

Parlamenta apakšpalāta jeb Nacionālā padome pēc vētrainas sanāksmes jau otro reizi atteicās rīkot ārkārtas debates par šo vienošanos, kurai pēc Vašingtonas prasības nepieciešams spēkā stāties līdz 1.jūlijam.

Vašingtona vairākkārt apsūdzējusi Šveices bankas par līdzdalību saistībā ar izvairīšanos no nodokļu maksāšanas, jo tajās tiek glabāti miljardiem dolāru, kas pieder ASV iedzīvotājiem un kas nav deklarēti Savienoto Valstu nodokļu institūcijās.

ASV piekritušas nevērsties pret šajos pārkāpumos iesaistītajām Šveices bankām, taču nosacījumi vēl nav tikuši izpausti, ņemot vērā līgumā iekļauto konfidencialitātes klauzulu. Šī vienošanās nodrošinātu Šveices bankām iespēju apiet atsevišķus valstī pastāvošos banku konfidencialitātes likuma elementus un nodot ASV varasiestādēm svarīgu informāciju.

Vašingtona paziņojusi, ka nosacījumi tiks atklāti vien tad, kad šī vienošanās saņems parlamenta apstiprinājumu. Parlamenta augšpalāta šo vienošanos apstiprināja pagājušajā nedēļā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits