Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Trampa atbalsts Saūda Arābijai izraisa asu reakciju Kongresā

ASV prezidenta Donalda Trampa atbalsts Saūda Arābijai pēc laikraksta The Washington Post žurnālista un Rijādas kritiķa Džamala Hašogi slepkavības izsaucis asu ASV likumdevēju reakciju, kas uzstāj, ka ASV būtu jāapsver papildu sankcijas, kā arī tālāka slepkavības izmeklēšana.

Kā Trampa republikāņi, tā opozīcijas demokrāti pauduši savu nostāju, reaģējot uz Trampa paziņojumu, ka viņš atbalsta ASV attiecības ar Saūda Arābiju, viedokli argumentējot ar to, ka ASV Tuvajos Austrumos ir nepieciešams spēcīgs sabiedrotais, Rijādas partnerību cīņā ar terorismu un simtiem miljardu dolāru biznesa darījumos.

Kā sacīja Senāta Ārlietu komitejas priekšsēdētājs republikānis Bobs Korkers, šāda nostāja atgādina situāciju, kurā Baltais nams darbojas kā Saūda Arābijas kroņprinča Mohammeda bin Salmana sabiedrisko attiecību aģentūra.

Kongresam būtu jāapsver viss, kas ir tā rīcībā, lai reaģētu, arī ar likumu pieprasot noskaidrot bin Salmana lomu Hašogi slepkavībā.

Demokrātu senators Bobs Menendess aicināja Trampu līdz februārim viest skaidrību par to, vai bin Salmans ir atbildīgs par Hašogi slepkavību, kas notika Saūda Arābijas konsulātā Stambulā, Turcijā.

Republikāņu senators Lindsijs Greiems pauda atbalstu "nopietnām sankcijām" pret Saūda Arābijas karaliskās ģimenes locekļiem.

Pārstāvju palātas Ārlietu komisijas loceklis demokrāts Eliots Engels pārmeta Trampam, ka viņš "cenšas sliktus darbus paslaucīt zem tepiķa".

Trampa atbalsts Saūda Arābijai raisa šaubas par ASV izlūkdienesta spējām, kas vēl nav nācis klajā ar ziņojumu par Hašogi slepkavību, sacīja Engels.

Tramps, kurš šobrīd ir Floridā, trešdien izteica pateicību Saūda Arābijai, minot naftas cenas kritumu un tviterī norādot, ka tas "Amerikai un pasaulei ir kā liels nodokļu samazinājums".

ASV dzīvojušais laikraksta The Washington Post līdzstrādnieks un Saūda Arābijas kroņprinča bin Salmana kritiķis Hašogi 2.oktobrī tika nogalināts Saūda Arābijas konsulātā Stambulā, kur viņš bija ieradies, lai saņemtu laulībām ar Turcijas pilsoni nepieciešamos dokumentus.

Saūda Arābija sākotnēji noliedza, ka tai būtu jebkas zināms par to, kas noticis ar Hašogi, bet vēlāk apgalvoja, ka 59 gadus vecais žurnālists konsulātā Stambulā zaudējis dzīvību dūru cīņā, līdz visbeidzot atzina, ka žurnālists nogalināts ar iepriekšēju nodomu pastrādātā slepkavībā. Saūda Arābijas prokuratūra noliegusi, ka kroņprincis būtu saistīts ar Hašogi slepkavību.

 

Top komentāri

katram sava reakcija
k
Savukārt Makrona atbalsts nodokļu celšanai izraisa asu reakciju Reinjonā. Reinjona ir sala Indijas okeānā, Rēzeknes novada lielumā, kurā dzīvo 860 tūkstoši iedzīvotāju, 28% bezdarbnieku, 40% zem nabadzības sliekšņa. Kopš 17.novembra tur ir slēgtas skolas, bērnudārzi, uzpildes stacijas, bloķēti ceļi, barikādes, ugunsgrēki, veikalu aplaupīšanas, sadursmes ar policiju. Cilvēki nebrauc uz darbu. Lidosta slēgta. Francija ir pārceļ karaspēku no Majotas uz Reinjonu nekārtību nomierināšanai. Šodien Makrons ir piekritis atlikt nodokļu palielināšanu uz salas uz 3 gadiem. Redzēs, vai reinjoniešiem ar to pietiks. https://www.lemonde.fr/societe/article/2018/11/21/gilets-jaunes-la-reunion-toujours-paralysee-et-ebranlee-par-des-violences_5386611_3224.html
oskars
o
musu draugi izradas tadi pasi sudabrali un divkosi ka mes . Izradas , ka saja pasaule tikai naudai ir vertiba...Bet ta ari pasakiet un mes sapratisim ,bet pietiek melot un runat par kaut kadam eiropeiskam vertibam ...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits