Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Trampa inaugurācijai saziedoti 90 miljoni dolāru

Jaunievēlētā ASV prezidenta Donalda Trampa inaugurācijas komiteja no privātiem ziedotājiem saņēmusi vairāk nekā 90 miljonus dolāru, vietējiem medijiem apliecinājuši komitejas pārstāvji.

Šī summa ievērojami pārsniedz prezidenta Baraka Obamas divu inaugurācijas komiteju savāktos līdzekļus. 2009.gadā tās savāca 55 miljonus dolāru, bet 2013.gadā 43 miljonus.

Trampa inaugurācijas galvenais plānotājs Toms Baraks šonedēļ paziņoja, ka grib izvairīties no "cirkum līdzīgas atmosfēras" un uzsvērt tēmu "atpakaļ pie darba".

Trampa komiteja pagaidām atsakās atklāt, kā tā grasās tērēt savāktos līdzekļus.

Stīvs Kerigans, kurš vadīja Obamas 2013.gada inaugurācijas komiteju, atzina, ka 90 miljoni dolāru izklausās pēc pārmērīgas summas.

"Es nespēju iztēloties, kā viņi grasās tērēt tādu naudas daudzumu un kāpēc viņi joprojām turpina vākt naudu," viņš sacīja. "Mēs plānojām divas lielākās inaugurācijas mūsu valsts vēsturē, un mēs neiztērējām ne tuvu no tā."

Tramps šonedēļ solīja "ļoti, ļoti elegantu dienu" ar "milzu pūļiem".

2017.gada inaugurācijas komandai nav izdevies piesaistīt tādus augstākās klases izpildītājus, kādi lielā skaitā ieradās uz Obamas inaugurāciju.

Tramps paziņojis, ka viņa inaugurācijas ceremonijas zvaigznes būs dziedātāja pusaudze Džekija Ivanko, Mormoņu tabernākula koris, kā arī Ņujorkas deju kolektīvs The Rockettes.

Inaugurācijas komiteja ir "pilnībā koncentrējusies uz pasaules klases notikuma organizēšanu, kas godinātu mūsu valsts izcilo vēsturi un sasniegtu visus pasaules stūrus", sacīja komitejas pārstāvis sakariem ar presi Boriss Epšteins. Visa nauda, kas netiks iztērēta ceremonijai, tiks ziedota labdarībai.

Lielākie ziedotāji jau ir zināmi. Boeing ir ziedojis miljonu dolāru, bet Chevron - 500 000. Uzņēmums AT&T apliecināja, ka ziedo gan naudu, gan pakalpojumus, inaugurācijas dienā Vašingtonas Nacionālās alejas rajonā telefonsakaru jaudas solot pieckāršot.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits