Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte
Melānija Trampa dzimteni nav apciemojusi kopš 2002.gada, kad tur atgriezās, lai vecākus iepazīstinātu ar Donaldu Trampu

Trampa sievas dzimtene Slovēnija gatava nodrošināt ASV komunikāciju ar Kremli

Nākamās ASV pirmās lēdijas Melānijas Trampas dzimtene Slovēnija nākusi klajā ar piedāvājumu būt mediatoram jeb pārrunu vadītājam starp ASV un Krieviju pēc tam, kad ASV prezidenta pilnvaras pārņems Donalds Tramps, vēsta The Guardian.

Slovēnijas premjers Miro Cerars intervijā ziņu aģentūrai Associated Press pirmdien atklāja, ka Slovēnija varētu kļūt "par tiltu starp divām superlielvarām", proti, ASV un Krieviju, kurām ir ne mazums domstarpību, kas kopš Krievijas veiktās Krimas aneksijas un agresijas Ukrainas austrumos ir tikai saasinājušās.

The Guardian vēsta, ka Slovēnija, arī būdama Eiropas Savienības (ES) dalībvalsts un ievērodama bloka noteikto sankciju politiku, vienlaikus tomēr arī cenšas uzturēt draudzīgas attiecības ar Krieviju.

"Ja ASV un Krievija šajā jautājumā izrādīs iniciatīvu, Slovēnija varētu kļūt par tiltu starp šīm valstīm. Mēs esam pierādījuši, ka spējam noorganizēt šāda līmeņa sanāksmes," uzskata Cerars.

Jāatgādina, tieši Slovēnijā pirmo reizi 2001.gadā tikās toreizējais ASV prezidents Džordžs Bušs un Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

Trampa kundze Melānija Slovēniju pēdējo reizi gan apmeklēja krietni sen - 2002.gadā, kad atgriezās dzimtenē, lai iepazīstinātu savus vecākus ar Donaldu Trampu. Slovēnijas premjers norādīja, ka pagājušā nedēļā no Trampa kundzes saņēmis zvanu, un pēc tam runājis arī ar pašu Trampu. Tiesa, Cerars to, ka Slovēnija varētu uzņemties starpnieka lomu ASV-Krievijas sarunās, esot pieminējis vien pastarpināti, jo, viņaprāt, iniciatīvai jānāk no Trampa un Putina.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits