Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija
Metiss piedalījies gan Pirmajā līča karā, gan operācijās Afganistānā un Irākā jau 21.gadsimtā

Tramps aizsardzības jomu uzticēs par Trako suni dēvētam ģenerālim

Jaunievēlētais ASV prezidents Donalds Tramps aizsardzības sekretāra amatam savā administrācijā izraudzījies ģenerāli Džeimsu Metisu. Bijušais jūras kājnieks dienējis Irākā un Afganistānā, ir skarbs pašreizējā prezidenta Baraka Obamas kritiķis, jo īpaši Irānas jautājumā, un izpelnījies iesauku Trakais suns, vēsta BBC.

"Viņš ir viens no mūsu vislabākajiem," uzrunā Ohaio štatā pēc savas izvēles paziņošanas apgalvojis Tramps. "Mēs virzīsim Trako suni Metisu aizsardzības sekretāra amatam. Ļaudis runā, ka viņš ir tuvākais, kas mums ir (Otrā pasaules kara laika - red.) ģenerālim Džordžam Patonam," salīdzināja Tramps.

Iepriekš Tramps 66 gadus veco ģenerāli raksturojis kā patiesu "visu ģenerāļu ģenerāli". Atvaļinātais jūras kājnieku virsnieks Pirmā līča kara laikā 1991.gadā bija kaujas bataljona komandieris, kā arī komandēja vienību Afganistānā 2001.gadā. Metiss arī piedalījies 2003.gadā konfliktā Irākā, tostarp arī Fallūdžas operācijā, kas sākās 2003.gada aprīlī. Metiss atvaļinājās 2013.gadā. Viņa pēdējais amats bija ASV bruņoto spēku ģenerālštābā. Eksperti lēš, ka viņa izraudzīšanās amatam gūs atbalstu arī bruņoto spēku struktūrās.

Par Metisu cildinoši izteicies arī senators Džons Makeins, norādot, ka "viņš bez šaubām ir viens no vislabākajiem savas paaudzes virsniekiem, izcils līderis, kurš bauda nedalītu cieņu savu padoto karavīru vidū." Senators uzskata, ka "ASV ir paveicies, ka ģenerālis Metiss atkal kalpos valsts labā".

Tiesa, Trampa izvēlei ir zināmi likumiski šķēršļi. Proti, ASV likumi paredz, ka personai jābūt atvaļinātai vismaz septiņus gadus, pirms var ieņemt aizsardzības sekretāra amatu. Tiesa, Kongress, kur vairākums ir republikāņiem, var pieņemt grozījumus, kas šo prasību atcels.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits