Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Tramps draud apturēt apmaiņu ar izlūkošanas informāciju Huawei dēļ

ASV vēstnieks Vācijā Ričards Grenels svētdien brīdinājis, ka ASV prezidents Donalds Tramps varētu pārtraukt apmaiņu ar izlūkošanas informāciju ar tām valstīm, kas ielaidīsies darījumos ar Ķīnas tehnoloģiju uzņēmumu Huawei.

Vašingtona cenšas panākt, lai sabiedrotie neļautu Huawei piedalīties nākamās paaudzes mobilo sakaru tīkla 5G izveidē, uzstājot, ka tas rada drošības riskus.

Kā pavēstīja Grenels, Tramps viņam "uzdevis nepārprotami informēt, ka jebkura valsts, kas izvēlēsies izmantot neuzticamu G5 tirgotāju, apdraudēs mūsu iespējas augstākajā līmenī dalīties ar izlūkošanas informāciju".

Savā vēstījumā tviterī Grenels piebildis, ka šo uzdevumu saņēmis svētdien telefonsarunā ar Trampu, kas tobrīd atradies savā lidmašīnā Air Force One.

Daži svarīgākie ASV sabiedrotie Eiropā, tostarp Lielbritānija un Francija, paziņojuši, ka neliegs Huawei dalību G5 tīkla izveidē, lai gan noteikts uzņēmumam stingrus ierobežojumus.

Lai gan publiski ASV reakcija uz šīm ziņām bijusi ieturēta, tiek stāstīts, ka īpaši Londonas lēmums ir Trampu saniknojis.

Uzstājoties Minhenes drošības konferencē, ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo sestdien norādīja, ka Huawei ir "Ķīnas izlūkdienestu Trojas zirgs".

Tikmēr Huawei kategoriski noliedz Vašingtonas apsūdzības, bet oficiālā Pekina apgalvo, ka tās esot ASV "ekonomiskās iebiedēšanas" instruments.

Savukārt ASV piektdien izvirzīja Huawei jaunas kriminālapsūdzības par intelektuālā īpašuma zādzību. Jau iepriekš Vašingtona apgalvoja, ka ķīniešu uzņēmums esot piekļuvis ASV uzņēmuma T-Mobile noslēpumiem.

Top komentāri

ha, ha
h
Tramps labi dar' ko darīdams.
Vecsčekists
V
Ne vārda par Šveices kripto-skandālu... bet pagājusi jau nedēļa... .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins apgalvo, ka piekritis Navaļnija apmaiņai

Krievijas diktators Vladimirs Putins paziņojis, ka dažas dienas pirms opozicionāra Alekseja Navaļnija nāves cietumā viņš no kādas personas saņēmis piedāvājumu apmainīt Navaļniju pret Rietumos ieslod...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits