Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Tramps draud uzlikt veto budžeta likumam

ASV prezidents Donalds Tramps piektdien piedraudējis uzlikt veto likumprojektam par 2018.fiskālā gada budžetu, par kuru abas partijas Kongresā panāca vienošanos trešdienas vakarā.

Budžeta veto novedīs pie valdības darba apturēšanas, jo līdzšinējais valdības pagaidu finansējums beigsies pusnaktī uz sestdienu.

Tramps tviterī norādīja, ka šajā likumprojektā nav paredzēts pietiekams finansējums viņa iecerētajai sienai uz Meksikas robežas un nav atrisināts jauno imigrantu jeb "sapņotāju" statuss.

"Sapņotāju" liktenis ir neskaidrs, kopš Tramps septembrī paziņoja, ka atceļ programmu Attiecībā uz bērnībā ieceļojušajiem atliktie pasākumi (DACA), kas bija pieņemta ar Baraka Obamas izpildrīkojumu un ar kuru "sapņotāji" tiek pasargāti no deportēšanas.

Tramps gan toreiz atlika sava lēmuma īstenošanu, atvēlot Kongresam sešus mēnešus līdz martam, lai tas varētu izstrādāt galīgo risinājumu attiecībā uz programmas dalībniekiem.

Prezidents tviterī paziņoja, ka apsver iespēju uzlikt veto likumam par federālā budžeta izdevumiem, balstoties uz faktu, ka demokrāti ir pilnībā pametuši vairāk nekā 800 000 DACA programmā iekļautos jauniešus, kuri nav pieminēti arī šajā likumprojektā, kā arī ņemot vērā nepietiekamo finansējumu sienai uz Meksikas robežas.

ASV likumdevējiem piecas reizes bija jāpieņem likumi par pagaidu finansējumu, lai valdības darbs turpinātos. Federālās valdības darbs šogad divas reizes tika apturēts, un trešā reize būtu nepatīkama republikāņu kontrolētajam Kongresam pirms novembrī paredzētajām starpvēlēšanām.

Top komentāri

jā gan
j
Krievijā to sauc par nikolaja (koļas) uzlikšanu...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits