Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte
Tramps savas prezidentūras laikā līdz šim sešas nedēļas pavadījis savā golfa klubā Floridā. Prezidenta ceļš turp un atpakaļ izmaksā miljonus

Tramps gada laikā varētu "pārtrumpot" Obamas 8 gadu ceļošanas tēriņus

Ja ASV prezidents Donalds Tramps turpinās tik bieži ceļot, viņš jau gada laikā kopš stāšanās amatā ceļošanai būs iztērējis vairāk nekā viņa priekštecis amatā Baraks Obama abu prezidentūras termiņu laikā, vēsta CNN. Pirmajās 80 prezidentūras dienās Tramps ceļam no Vašingtonas uz savu privāto golfa klubu Floridā iztērējis vairāk nekā 20 miljonus ASV dolāru.

Trampa rīcība šajā gadījumā gluži nesaskan ar vārdiem, proti, izšķērdīgā ceļošana ļoti kontrastē ar prezidenta aicinājumiem un solījumiem samazināt federālās valdības izdevumus, tostarp izdevumus, kas nav saistīti ar aizsardzības nozari, par 54 miljardiem dolāru. Kā vēsta CNN, Tramps savulaik arī nekautrējies kritizēt Obamu par nodokļu maksātāju naudas izšķērdēšanu ik reizi, kad Obama kaut kur ceļojis.

Ir grūti aplēst viena prezidenta un viņa pavadoņu ceļa un ar to saistīto lietu izmaksas, taču CNN par aptuvenu mērauklu ņem ziņojumu par līdzīgu Obamas ceļojumu uz Floridu 2013.gadā. Kopā ar prezidenta apsardzes un krasta apsardzes tēriņiem, lai garantētu prezidenta drošību ceļojuma laikā, tolaik tika iztērēti 3,6 miljoni dolāru. Līdz šim brīdim Tramps savā golfa klubā Mar-A-Lago pavadījis sešas nedēļas nogales, kopā 21 dienu, tādējādi izmaksām sasniedzot 21,6 miljonus dolāru (ja par viena ceļojuma turp un atpakaļ izmaksām pieņem minētos 3,6 miljonus dolāru).

CNN lēš, ka Tramps uz savu golfa klubu varētu braukt līdz maija beigām, proti, līdz Floridā sāks valdīt pārāk liels karstums, un pēc tam kā savu ceļojumu biežāko galamērķi izvēlēties Ņujorku, kur atrodas viņa debesskrāpis Trampa tornis, kur 2017.gada pirmajā pusē arī mitinās pirmā lēdija Melānija Trampa. Tāpat pēc maija Tramps biežāk varētu apmeklēt savu golfa klubu Ņūdžersijā.

Savukārt Obama astoņu prezidentūras gadu laikā ceļojumiem iztērējis vien 97 miljonus, tostarp šajā summā iekļauti privātie braucieni, piemēram, uz slēpošanas kūrortu Aspenā, kuru Obama apmeklēja kopā ar ģimeni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits