Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija
To, ka Flinns neteica patiesību par saviem kontaktiem ar Krievijas amatpersonām, Tramps zinājis jau vairākas nedēļas, kaut pirms dažām dienām paudis pretējo

Tramps jau vairākas nedēļas zinājis par Flinna meliem

ASV prezidents Donalds Tramps jau labu laiku zinājis, ka viņa padomnieks nacionālās drošības jautājumos Maikls Flinns pirms savas apstiprināšanas amatā sarunā ar Krievijas vēstnieku ASV Sergeju Kisļaku apspriedis sankciju politiku un izteicies, ka Trampa administrācija, visticamāk, mīkstināšot pret Krieviju noteiktās sankcijas. Kā ziņo The New York Times, Tramps par to ticis informēts pirms vairākām nedēļām, 26.janvārī. Tas ir pretrunā paša Trampa piektdien paustajam - vēl pirms dažām dienām Tramps apgalvoja, ka nav bijis informēts par Flinna sarunu saturu, proti, par sankciju apspriešanu ar Krievijas vēstnieku.

Otrdien preses konferencē Baltā nama runasvīrs Šons Spaisers norādīja, ka "prezidenta komanda šo problēmjautājumu rūpīgi izvērtēja katru dienu, līdz nonāca pie slēdziena - kaut likums nav pārkāpts, Flinnam amats jāpamet". 

Prezidents Flinnam lūdzis iesniegt savu demisijas pieteikumu, jo esot izveidojusies uzticības plaisa.

Jau vēstīts, ka Flinns atkāpies no amata, jo sniedzis maldinošu informāciju par saviem kontaktiem ar Krievijas amatpersonām. Proti, pirms Trampa stāšanās amatā Flinns ir privāti kontaktējies ar Krievijas vēstnieku ASV Sergeju Kisļaku, pārspriežot toreizējā ASV prezidenta Baraka Obamas plānus noteikt pret Maskavu jaunas sankcijas un ļaujot noprast, ka topošais prezidents ieņems saudzīgāku pozīciju.

Pēc šo ziņu parādīšanās janvārī Flinns noliedza, ka sarunā apspriestas sankcijas. Vēlāk viņš apgalvoja, ka neatceras, vai sarunā šis jautājums ticis pārrunāts.

 

Top komentāri

DJ Spals
D
Īstenībā šim faktam jābūt kā belzienam ar mietu pa pauri Kremlim, kas tā vien cerēja, ka Tramps mīkstinās sankciju režīmu. Vienīgā amatpersona, kura tikai piesardzīgi bija izteikusi varbūtību par sankciju atcelšanu, tiek demonstratīvi padzīta, tātad Kremlim un visai pasaulei tiek paziņots - nekādu atlaižu NEBŪS!!!!! Jādomā, ASV administrācijas politika attiecībā pret Kremli kļūs arvien dzelžaināka. Un tas ir pareizi, jo Obamas valdīšanas laikā Kremļa gopņiki bija pilnībā izlaidušies.
Putlergradā sēras
P
"Наша разведка понесла тяжёлую утрату. Резидента в Вашингтоне уволили"
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits