Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Tramps: Koronavīruss ir briesmīgāks par Pērlhārboru un 11.septembri

ASV koronavīrusa pandēmija bijusi briesmīgāka par 1941.gada Japānas uzbrukumu Pērlhārborai un 2001.gada 11.septembra teroraktiem, paziņojis ASV prezidents Donalds Tramps, no jauna vēršot kritiku pret Ķīnu un uzstājot, ka uzliesmojums bijis jāaptur tur.

Tramps sacīja, ka pandēmijas sekas Savienotajām Valstīm ir smagākas nekā Japānas kara aviācijas 1941.gada 7.decembrī veiktā Pērlhārboras bombardēšana un Al Qaeda teroristu uzbrukumi Ņujorkai un Vašingtonai 2001.gada 11.septembrī.

"Šis patiešām ir briesmīgākais uzbrukums, kāds mums jebkad ir bijis," žurnālistiem Baltajā namā trešdien teica Tramps. "Tas ir briesmīgāks par Pērlharboru. Tas ir briesmīgāks par Pasaules tirdzniecības centru."

Pēc Japānas negaidītā uzbrukuma Pērlharboras karaflotes bāzei Havaju salās ASV iesaistījās Otrajā pasaules karā. 11.septembra teroraktos tika nogalināti aptuveni 3000 cilvēku. Tam sekoja ASV kari un pretterorisma operācijas Irākā, Afganistānā un citās valstīs divu desmitgažu garumā.

Tramps arī no jauna kritizēja Ķīnu, turpinot vārdu karu par Covid-19 epidēmiju. Infekcijas izplatīšanās pērn aizsākās Uhaņā, Ķīnā.

"Tai nekad nevajadzēja notikt," viņš sacīja. "To varēja apturēt izcelsmes vietā. To varēja apturēt Ķīnā."

ASV pēdējās 24 stundās ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits pieaudzis par 2073 un sasniedzis 73 095, liecina Džonsa Hopkinsa universitātes trešdienas vakarā apkopotie dati.

Jauno nāves gadījumu skaits ASV gan otrdien, gan trešdien bija vairāk nekā divas reizes lielāks nekā pirmdien. Otrdien bija reģistrēti 2333 jauni nāves gadījumi, bet pirmdien tika reģistrēti 1015 jauni nāves gadījumi, kas bija mazākais to skaits vienā diennaktī pēdējā mēneša laikā.

ASV apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits saskaņā ar Džonsa Hopkinsa universitātes datiem ir pieaudzis līdz 1 227 430.

Pasaules valstu vidū ASV ir vislielākais ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits, kā arī vislielākais apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits.

Top komentāri

Mega
M
Cik zinu Pērlharborā amerikāņu jūrniekus gluži vienkārši noslaktēja, faktiski viņi bija bezizejā. Nav gluži labs salīdzinājums. Ja Tramps būtu gudrāks, upuru būtu mazāk!
Fakts
F
Starp citu, par Pīlharboru jau iepriekš amerikāņu FIB informēja Anglijas izlūkdienests, bet FIB tikai pasmējās un nenoticēja... Tātad FIB zināja un noklusēja.
fufs
f
ASV mirstība uz doto brīdi ir nepilni 6%, Spānijai nedaudz virs 10% , Itālijai gandrīz 14% ,bet Latvijā tuvu 2% Pēc vēstures ar gripas epidēmijām, tad tagad ir nedaudz virs normas , jo ja var ticēt ziņām, tad mirstība no dažādiem gripas paveidiem ir 3-6% (šodien 7.05.2020. - nepilni 7%). Neko ar šo negribu teikt. Tā ir plika statistika kura ir pieejama internetā. Ja valstis ziņas par kv-19 nodod nesagrozītas un ja tās nesagroza pēc, tad tāda ir reālā situācija. Salīdzināšanai : ar spāņu gripu inficējušies 20.gs., sakumā bija gandrīz 30% Zemes iedzīvotāji, no kuriem turpat vai 6% mira(wikipedia). Domāju ka šīs ziņas arī nav pilnīgas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits