Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Tramps norvēģiem sola piegādāt iznīcinātājus no videospēles

ASV prezidents Donalds Tramps, tiekoties ar Norvēģijas premjerministri Ernu Sūlbergu, kārtējo reizi sasmīdinājis interneta lietotājus, paziņojot, ka piegādā norvēģiem iznīcinātāju modeli, kāds dzīvē neeksistē un ir atrodams tikai videospēlē Call of Duty: Advanced Warfare.

Kā ziņo video spēļu un izklaides medijs PC Gamer, Tramps ceturtdien Baltajā namā tikās ar norvēģu premjeri Sūlbergu. Pēc tikšanās, kā ierasts, notika abu amatpersonu kopējā preses konferences, kuras laikā viņš stāstīja par ASV iznīcinātāju piegādi ziemeļu valstij. 

"Novembrī mēs sākām piegādāt pirmās F-52 un F35 iznīcinātāju tipa lidmašīnas. Mums kopā tās ir 52 [jāpiegādā novēģiem - red.] un tās ir piegādātās nedaudz ātrāk kā plānots," sevi slavinošajā manierē sacīja Tramps. F-52 pieminēšana izraisīja žurnālistu neizpratni, jo šāds modelis šķietami neeksistē. Kā interneta pārlūku programmas atklāj, šādi iznīcinātāji eksistē tikai video spēlē - Call of Duty: Advanced Warfare.  

Tramps runas laikā arī necentās sevi labot, kas nav pārsteigums, jo, kā prezidents atzinis grāmatās, kuras izdotas ar viņa vārdu, kļūdu atzīšana var tikt uzskatīta par vājuma pazīmi. 

Kā pieļauj The Washington Post un PC Gamer, prezidents, lai gan lasīja iepriekš sagatavotu runu, iespējams, nedaudz pārveidojot uzrakstīto, sajauca piegādājamo lidmašīnu skaitu ar lidmašīnu modeli, proti, ASV norvēģiem piegādās 52 lidmašīnas. Norvēģija ir pasūtījusi 40 F-35 un vēl 12 citus militāros lidaparātus. 

Interneta lietotāji joko, ka, iespējams, F-52 ir superslepens ASV projekts, kas vēl nav nonācis līdz plašākai sabiedrībai.

Call of Duty videospēļu sērija ir šaušanas spēles, kas tiek spēlētās no pirmās personas skata punkta (first person shooter - no angļu valodas). Sērijā ir iznākušas 19 spēles. Iespējams, ka interneta lietotājus sasmīdinājis arī fakts, ka pēdējos gados šī sērija ir ieguvusi negatīvu slavu kā spēles, ko tiešsaistes režīmā spēlē gados jauni, rupji un neaudzināti cilvēki, kuri, izmantojot balss saziņas iespējas, regulāri aizvaino citu spēlētājus, kas viņuprāt spēlē sliktāk par viņiem, proti, šeit tiek veiktas paralēles ar prezidenta Trampa odiozo raksturu. 

Zemāk skatāms video no spēles, kur tiek izmantots F-52.

 

Top komentāri

Kate
K
skat, un trolli no Austrumiem ari jau pamodusies!
reptilis
r
...jā...ne Dienu bez Trampa apliešanas ar samazgām....stipri tas Tramps ir Pasaules pilsoņiem un viņu pakalpiņiem uzkāpis uz varžacīm:)))..
Labriit
L
Saule veel nav uzleekusi, libfashisti jau izrevideejushi atkritumu konteineru, aplaiziijushi un nosaukushi par Rakstu. :D https://www.youtube.com/watch?v=SYNttLz4Mag
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits