Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Tramps paraksta rīkojumu par reformām policijā

ASV prezidents Donalds Tramps otrdien parakstījis izpildrīkojumu par reformām policijā, sakot, ka tas nodrošinās "elegantu taisnīgumu".

"Mums jālauž vecie neveiksmju modeļi," pirms rīkojuma parakstīšanas sacīja Tramps.

Vienlaikus Tramps noraidīja aicinājumus samazināt finansējumu policijai un atvēlēt šos līdzekļus sociālo problēmu risināšanai un demontēt policijas iecirkņus.

Tramps sacīja, ka tagad nepieciešams nevis vairot bailes vai šķelšanos, bet satuvināt sabiedrību un tiesībsargājošās iestādes.

Rīkojums ļaus piešķirt federālās subsīdijas policijas darbības uzlabošanai, tostarp, lai izveidotu datubāzi par policistu pārkāpumiem.

Pēc policijas aizturētā Džordža Floida nāves 25.maijā Mineapolē ASV lielpilsētās izraisījušies protesti pret policijas brutalitāti un rasismu, un vairākas ASV pilsētas ir ierosinājušas daudz radikālākas reformas policijā.

Tramps aizstāvēja policistus, norādot, ka bez policijas valda haoss, un nosodīja laupīšanas, kas notikušas paralēli protestiem.

"Amerikāņi uzskata, ka mums jāatbalsta drosmīgie vīrieši un sievietes zilajās uniformās, kas patrulē mūsu ielās un tur mūs drošībā. Amerikāņi arī uzskata, ka mums jāuzlabo saukšana pie atbildības, jāpalielina caurredzamība un jāinvestē vairāk resursu policistu apmācībā, rekrutēšanā un sabiedrības iesaistīšanā," sacīja Tramps.

Prezidenta parakstītais rīkojums sasaistīs federālās subsīdijas ar "labākajām policijas praksēm", un prioritāte būs policijas iecirkņi, kas varēs ar sertifikātiem apliecināt labu sniegumu deeskalācijas mācībās un augstus standartus spēka izmantošanā.

Rīkojums arī aizliedz žņaudzoša satvēriena izmantošanu pret aizdomās turamajiem, izņemot gadījumus, kad apdraudēta policista dzīvība.

Tramps arī pavēstīja, ka valdība pēta iespēju ieviest policijā jaunus "mazāk letālus ieročus".

Kritiķi uzskata, ka Trampa piedāvātās reformas nav pietiekamas.

Top komentāri

?
?
Vai autors nepārzin ASV valsts iekārtu. Vienīgā ''policija'', kas pakļaujas Trampam, ir federālie aģenti, kā X failu Malders, kuri apcietina reti. Policijas Eiropas izpratnē ASV nav, tas ir pilsētas, rajona, retāk štata apsardzes dienests, no šejienes viņu vardarbība un bardaks. Tramps tikai draud nedot valsts naudu šiem municipālajiem apsargiem, ko šamie var ignorēt.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits