Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Tramps paziņo par kandidēšanu ASV prezidenta vēlēšanās 2024.gadā

Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps otrdien paziņoja par savas kampaņas uzsākšanu ASV prezidenta vēlēšanām 2024.gadā.

"Amerikas atgriešanās sākas tieši tagad," 76 gadus vecais Tramps paziņoja simtiem atbalstītāju savā privātmājā "Mar-a-Lago" Floridas štatā.

"Es šovakar paziņoju par savu kandidēšanu uz ASV prezidenta amatu," sacīja Tramps, kurš neilgi pirms tam iesniedza oficiālus dokumentus par savas kandidatūras reģistrēšanu ASV vēlēšanu institūcijai.

Trampa neparasti agrā iestāšanās sacensībā par Balto namu tiek uzskatīta par mēģinājumu apsteigt citus republikāņus, kas mēģinās panākt savas kandidatūras izvirzīšanu no Republikāņu partijas ASV prezidenta vēlēšanām, un atvairīt iespējamas kriminālapsūdzības.

Republikāņi guva negaidīti sliktus panākumus ASV vidustermiņa vēlēšanās, kuros lielākoties tiek vainots Trampa atbalstīto kandidātu vājais sniegums, un daļa republikāņu atklāti jautā, vai Tramps ir īstais cilvēks Baltā nama nominācijai no Republikāņu partijas.

Uz šo nomināciju var pretendēt arī citi republikāņi, no kuriem galvenais ir Floridas štata gubernators Rons Desantiss, kurš 8.novembrī tika pārliecinoši pārvēlēts gubernatora amatā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits