Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Tramps samelo, lai attaisnotu tikšanos ar atbalstītājiem

ASV prezidents Donalds Tramps, mēģinot atvairīt kritiku par to, ka kampaņas ietvaros pirms 6. novembrī gaidāmajām Kongresa starptermiņa vēlēšanām organizējis tikšanos ar atbalstītājiem jau tajā pašā dienā pēc traģiskajiem notikumiem sinagogā Pitsburgā, kur tika nošauti 11 cilvēki, publiski samelojis, vēsta Bloomberg.

Tramps norādīja, ka sākotnēji apsvēris domu atcelt ieplānoto uzrunu zemkopībai veltītā sanāksmē, tomēr beigās nolēmis turēties pie kampaņas plāna un, uzrunājot atbalstītājus, apgalvojis, ka pasākuma atcelšana drīzāk būtu "pluss" uzbrucējam, kurš nošāva cilvēkus sinagogā. 

"Mēs nedrīkstam šos vājprātīgos, ļaunos cilvēkus padarīt svarīgus. Nav pieņemami, ja sākam izmainīt savas dzīves un izmainīt savu dienaskārtību atbilstoši viņu rīcībai," paudis prezidents.

"Atcerieties Ņujorkas fondu biržu," Tramps uzsvēra uzrunā Ilinoisas štatā, turpinot, ka toreizējais biržas vadītājs Diks Graso "pārvarēja milzīgus šķēršļus, lai biržu atvērtu jau nākamajā dienā pēc tam, kad tā tika izpostīta," atsaucoties uz 2001. gada 11. septembrī notikušajiem uzbrukumiem, kuru rezultātā sabruka Pasaules tirdzniecības centra debesskrāpji jeb tā dēvētie Dvīņu torņi. "Es sev teicu - atceries Diku Grasu - viņš ir mans draugs, lielisks cilvēks. Ņujorkas fondu birža bija atvērta jau nākamajā dienā. Un jūs pat nevarat iedomāties, ko viņiem nācās paveikt, lai biržu atvērtu. Bet viņš to izdarīja."

Bloomberg bija pirmais medijs, kurš norādīja, ka ASV prezidenta teiktais nav taisnība. Patiesībā Manhetena pēc teroristu uzbrukumiem bija paralizēta teju nedēļu, un arī Ņujorkas fondu birža darbību atsāka vien 17. septembrī, kas bija ilgākais pārtraukums fondu biržas darbībā kopš 1933. gada. 

Jau vēstīts, ka Pitsburgā bruņots vīrietis atklāja uguni sinagogā, nogalinot 11 un ievainojot sešus cilvēkus.

 

Top komentāri

reptilis
r
Faktiski Diena ar Ķezberi priekšgalā un Pārējiem žurnālistiem ""pakaļgalā"" ir vai nu"" pārkopētāji"",vai nu ""lietderīgie ideoti""( kuri pat naudu nesaņem),vai globālisti un internacionālisti pēc pārliecības.......un ,lai kā arī nebūtu,tas viss ir slikti Latvijai ,kā nacionālai valstij.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits