Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala
Virtuālu "pērienu" no Trampa vietnē Twitter saņēma Kanādas premjers Džastins Trudo (attēlā pa labi)

Tramps tvītos atkal "uzbrauc" sabiedrotajiem

ASV prezidents Donalds Tramps pirmdien vietnē Twitter atkal uzbrucis sabiedrotajiem, galveno uzmanību veltot tirdzniecībai un NATO. Tramps norādījis, ka godīgu tirdzniecību, ja šo principu neievēro abpusēji, drīzāk jāsauc par mānīšanās tirdzniecību (vārdu spēle no angļu valodas - "fair trade" un "fool trade" - red.), kritizējot Kanādas tarifus piena importam no ASV.

 

Kanādas premjerministrs Džastins Trudo, kad viņam uz to norāda, pēc Trampa ieskatiem "uzvedas tā, it kā viņam būtu nodarīts pāri".

Tramps sestdien atsauca ASV atbalstu G7 samita noslēguma komunikē un kritizēja samita saimnieku Trudo par negodīgumu.

Tramps pirmdien turpināja tviterī: "Kāpēc gan man, Amerikas Savienoto Valstu prezidentam, vajadzētu pieļaut, ka citām valstīm arī turpmāk ir milzīga pozitīva tirdzniecības bilance, kā tas ir bijis desmitgadēm ilgi, kamēr mūsu fermeri, strādnieki un nodokļu maksātāji maksā augstu un netaisnīgu cenu? Tas nav taisnīgi attiecībā pret ASV tautu."

Līdzās Amerikas tirdzniecības deficītam vēl ir arī "fakts, ka ASV maksā arī teju vai visu NATO aizsardzību šīm valstīm, kas mūs aptīra tirdzniecībā (tās maksā tikai izmaksu daļu un smejas!)".

Eiropas Savienībai "ir jāmaksā vairāk par armiju", uzsvēra Tramps.

Atbilstoši Trampa vērtējumam Vācija "NATO maksā 1% no sava IKP, kamēr mēs maksājam 4% no sava krietni lielākā IKP. Vai kādam šķiet, ka tas ir pareizi? Mēs aizsargājam Eiropu (tas ir labi), ciešot lielus finanšu zaudējumus, un tad tiekam kārtīgi apstrādāti tirdzniecībā. Tuvojas pārmaiņas."

Jāatgādina, ka skaitļi, kurus Tramps min savos tvītos, nereti ir aplami vai maldinoši.

Tramps rezumēja, norādot: "Piedodiet, bet mēs vairs nevaram ļaut mūsu draugiem vai ienaidniekiem izmantot mūs tirdzniecībā. Mums pirmajā vietā jāstāda Amerikas strādnieks!"

Gluži kā minot kādu aizkavējušos domu, Tramps, kurš šobrīd ir ieradies Singapūrā uz samitu ar Ziemeļkorejas līderi Kimu Čen Unu, atzina: "Lieliski būt Singapūrā, gaisā ir satraukums!"

 

Top komentāri

jautājums
j
Citāts: "Jāatgādina, ka skaitļi, kurus Tramps min savos tvītos, nereti ir aplami vai maldinoši." Kurš no šajā rakstā minētajiem skaitļiem ir maldinošs? Ja tādu nav, tad maldinoša ir "Dienas" ziņa. Un kam tas ir jāatgādina? Vai Soross ir teicis atgādināt šo muļķību katrā ziņā?
forever young
f
Mani arī tracina jaunāki vīrieši,kuri var izdrāzt manu skaisto sievu.
ta nu gan
t
Diena tvītos atkal uzbrauc Trampam.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits