Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Tramps un Putins tiksies 16. jūlijā Helsinkos

Krievijas prezidents Vladimirs Putins un ASV prezidents Donalds Tramps tiksies 16. jūlijā Somijas galvaspilsētā Helsinkos, ceturtdien paziņojis Kremlis un Baltais nams.

"Panākta vienošanās, ka 16. jūnijā Helsinkos notiks tikšanās starp Krievijas Federācijas prezidentu Vladimiru Putinu un Amerikas Savienoto Valstu prezidentu Donaldu Trampu," paziņoja Kremlis. Samitā tiks apspriests Krievijas un ASV attiecību pašreizējais stāvoklis un nākotnes perspektīvas, pausts Kremļa paziņojumā.

Baltā nama paziņojumā teikts, ka prezidenti arī runās par dažādiem nacionālās drošības jautājumiem. ASV nacionālās drošības padomnieks Džons Boltons trešdien Maskavā tikās ar Putinu. Putina padomnieks ārlietās Jurijs Ušakovs pēc šīs tikšanās paziņoja, ka Putins un Boltons vienojušies par Putina un Trampa tikšanās vietu un laiku, bet detalizētāku informāciju tobrīd vēl neatklāja.

ASV un Krievijas attiecības ievērojami pasliktinājās pēc tam, kad Krievija okupēja Ukrainai piederošo Krimu. Situācija neuzlaboja arī aizdomas par Krievijas jaukšanos ASV vēlēšanās un domstarpības par Sīrijas konfliktu.

Tramps kopš nākšanas pie varas pagājušajā gadā ir centies uzlabot ASV attiecības ar Krieviju. Tramps šomēnes paziņoja, ka Krievija būtu jāuzņem atpakaļ G7 grupā, atjaunot to kā G8 grupu, no kuras Krievija tika izslēgta pēc Krimas okupācijas 2014. gadā.

Pēdējā īsā Putina un Trampa sastapšanās notika 2017. gada novembrī Āzijas un Klusā okeāna valstu ekonomiskās sadarbības (APEC) samita laikā Vjetnamā.

Tramps plāno 11. jūlijā un 12. jūlijā piedalīties NATO samitā Briselē, bet pēc tam doties uz Lielbritāniju, kur viņam 13. jūlijā paredzēta tikšanās ar karalieni Elizabeti II.

(papildināta visa ziņa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits