Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Tramps uzrunā kristiešiem zīmē apokaliptisku ainu, ja starptermiņa vēlēšanās uzvarēs demokrāti

ASV prezidents Donalds Tramps, kura popularitāti nupat jūtami iedragājuši skandāli saistībā ar viņa bijušā advokāta Maikla Koena pārkāpumiem priekšvēlēšanu kampaņas laikā, Baltajā namā slēgtas tikšanās laikā ar kristīgo konfesiju un organizāciju pārstāvjiem klātesošos biedējis ar teju apokaliptiskām sekām, ja Kongresa starptermiņa vēlēšanās uzvarēs Demokrātu partijas pārstāvji. Tramps tikšanās laikā biedējis, ka tādā gadījumā "konservatīvie kristieši zaudēs visu", tostarp apdraudētas būšot pat pamatlikumā noteiktās cilvēka brīvības, vēsta BBC.

Starptermiņa vēlēšanas plaši tiek uztvertas kā prezidenta popularitātes indikators. Tramps savukārt izteicies, ka "šis nav jautājums par patikšanu vai nepatikšanu. Tas ir jautājums par to, ka viņi [demokrāti] sagraus visu, ko esam paveikuši. Un viņi to izdarīs ātri un vardarbīgi. Vardarbīgi. Būs vardarbība. Antifa (termins kreisi noskaņotiem "antifašistu" grupējumiem) - tie ir vardarbīgi ļaudis," dzirdams audioierakstā, kas nonācis ASV mediju rīcībā.

Tramps norādīja, ka starptermiņa vēlēšanas nav "referendums par viņu, bet gan referendums par jūsu reliģiju, referendums par vārda brīvību un konstitūcijas pirmo labojumu (kas garantē pilsoņa pamattiesības)".

ASV prezidents mudinājis kristīgo konfesiju un organizāciju līderus izmantot savu ietekmi, lai mainītu vēlētāju noskaņojumu par labu republikāņiem. "Šajā telpā ir ļaudis, kuri spēj uzrunāt teju 200 miljonus cilvēku. [..]. It kā sīkums - novēlēt priecīgus Ziemassvētkus. (Trampa uzburtajā scenārijā, kad pie varas nāktu "kreisie radikāļi" - red.) Jūs vairs nedrīkstētu teikt "Priecīgus Ziemassvētkus!", biedējis Baltā nama saimnieks.

Kongresa starptermiņa vēlēšanās, kas notiks 6. novembrī, tiks pārvēlēti visi 435 Kongresa Pārstāvju palātas locekļi, tāpat 35 no 100 Senāta locekļiem un 36 no 50 štatu gubernatoriem. Šobrīd gan Pārstāvju palātā (237 pret 193 + piecas vakantas vietas), gan Senātā (50 pret 47 + divi neatkarīgie senatori un viena vakanta vieta) pārsvars pieder republikāņiem.

Top komentāri

Šis āksts
Š
ne ar ko neatšķiras no autokrātiem un diktatoriem - cilvēkus sev labvēlīgi prot noskaņot tikai ar iebaidīšanu.
trusis nejaukais
t
Trampa skandāls ir no mušas uzpūsts zilonis, nopietnas problēmas ir Koenam par nodokļu nemaksāšanu pie tam daudzus gadus atpakaļ, bet Trampam maksimums ko var piešūt ir kampaņas finansēšanas pārkāpums, par kuru ir administratīvs sods un nekāds impīčments tur nav iespējams lai kā Deokrātu fronte to vēlētos. Bet skandāls būs pašai Hilarijai un veselam baram FBI aģentu, kas caur Klintonu fondu saņēma maksu par Hilarijas politisko pasūtījumu izpildi. Tramps ir izkustinājis briesmīgāko korupcijas pūzni, kas šobrīd histērijā ārdās jo zaudē ietekmi! https://www.youtube.com/watch?v=HpiI_A6VGF4
reptilis
r
biedrs Baraks Obama jau vairs nesvinēja ziemassvētkus.....vai politkorektuma uzspiešana nenotiek agresīvi?....vai konservatīvi viedokļi netiek cenzēti?....vai pieminekļu gāzšanas nenotika?...u.t.t.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits