Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Tramps uzskata, ka klimats var normalizēties pats no sevis

ASV prezidents Donalds Tramps kārtējo reizi, pretēji daudzu zinātnieku teiktajam, paudis šaubas par klimata pārmaiņu paliekošajām sekām. CBS raidījumā 60 minūtes Tramps norādīja, ka pētnieki ir politiski motivēti, bet "klimats var pārmainīties atpakaļ", proti, normalizēties bez aktīvas globālās sabiedrības iesaistes.

Savulaik Trampa uzskati gan bijuši vēl savdabīgāki - 2012. gadā miljardieris ar ierakstu sociālajā tīklā Twitter pievienojās tai pasaules iedzīvotāju daļai, kas uzskata, ka klimata pārmaiņas ir māņi. Tagad gan prezidents vairs nenoliedz klimata pārmaiņas kā tādas, tomēr neieskicē arī tik biedējošu ainu kā pētnieki, kas mudina strauji rīkoties, pretējā gadījumā brīdinot, ka globālās sasilšanas radītās sekas pēc dažām desmitgadēm var kļūt neatgriezeniskas. 

"Es uzskatu, ka kaut kas notiek. Kaut kas [klimatā] mainās, bet tas atkal atgriezīsies normālās sliedēs. Es nedomāju, ka klimata pārmaiņas ir izdomājums, bet es nezinu, vai tās ir cilvēka radītas. Teikšu tā - negribu piešķirt triljonus dolāru un pazaudēt miljoniem darba vietu," izteicies Tramps.

Prezidents ar šiem izteikumiem nācis klajā pēc tam, kad spēcīgā viesuļvētra Maikls izpostīja daudzas apdzīvotas vietas Floridā un aptuveni nedēļu pēc tam, kad starptautiska zinātnieku grupa paziņoja - ja turpināsies globālā sasilšana, ilgstoši karstuma viļņi, ārkārtīgi spēcīgas vētras un to nestie plūdi var kļūt par biežu parādību, nevis ārkārtas situācijām.

Taujāts, kādas ir viņa domas saistībā ar pētnieku bažām par viesuļvētru pieņemšanos okeānu sasilšanas rezultātā, Tramps atbildēja, "ka šiem zinātniekiem ir ļoti izteikta politiskā dienaskārtība".

Vidējā globālā temperatūra laikā pēc industriālās revolūcijas pieaugusi par vienu grādu pēc Celsija skalas. Šobrīd saskaņā ar Parīzes klimata vienošanos, no kuras ASV pēc Trampa iniciatīvas izstājusies, daudzas pasaules valstis apņēmušās ierobežot fosilā kurināmā īpatsvaru enerģijas ražošanā. Pētnieki lēš, ka scenārijā, ja globālā temperatūra pieaugs par 1,5 grādiem, ūdens līmenis pasaules jūrās un okeānos varētu pacelties par 26 centimetriem.

Top komentāri

Ne jau USA vien tikai idioti.
N
Lūk, oktobra vidus, bet laukā - vasara, un latvju idiotu bars te FDienā pirž un pirž ''tampissam taisnība, trampissam taisnība...''. Bet no otras puses, kādu saprašanu var no trampissa un tā pielūdzēju suņu bara gaidīt?
Hihi
H
Kamēr cūkmens dzīvs nekas nenormalizēsies.Viš pirž kā lops un sabojā gaisu vairāk par 250 cūkām.
Manuprāt
M
Vajadzētu dabas iznīcinātāju partiju nodibināt un Trampu par šefu. Varēs, tad oficiāli savas bezatbildības sekas afišēt un noliegt. Es neticu zaļajiem, bet zinātniekiem gan. un to pētījumiem arī.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits