Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Tramps vēlas, lai visi ASV karavīri atstātu Afganistānu līdz Ziemassvētkiem

ASV prezidents Donalds Tramps trešdien pauda vēlmi, lai visi ASV karavīri atstātu Afganistānu līdz šī gada Ziemassvētkiem, šādi paātrinot laika grafiku ASV ilgākā ārzemju kara izbeigšanai.

"Mūsu drošsirdīgo vīriešu un sieviešu, kas dien Afganistānā, nelielo atlikušo skaitu mums vajadzētu sagaidīt mājās līdz Ziemassvētkiem!" Tramps rakstīja tviterī.

ASV un Afganistānas islāmistu grupējums Taleban 29.februārī Katarā panāca vienošanos, saskaņā ar kuru ASV apsolīja izvest visus savus karavīrus no Afganistānas līdz 2021.gada vidum, bet talibi apsolīja nepieļaut, ka Afganistānu izmantotu ekstrēmisti.  

Al Qaeda teroristu patveršanās tolaik talibu pārvaldītajā Afganistānā bija sākotnējais iemesls ASV iebrukumam šajā valstī 2001.gadā.

Pēc intensīviem ASV pamudinājumiem Afganistānas valdība un Taleban septembrī sāka sarunas Kataras galvaspilsētā Dohā, bet tās ātri nonāca strupceļā.

Trampa vēlme ātrāk izvest karavīrus no Afganistānas izteikta nepilnu mēnesi pirms ASV prezidenta vēlēšanām, viņam cenšoties parādīt, ka viņš pilda savu solījumu darīt galu ASV "nebeidzamajiem kariem". 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits