Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Trampu neuzaicina uz Parīzes klimata samitu

Francija nav uzaicinājusi ASV prezidentu Donaldu Trampu uz nākamajā mēnesī paredzēto klimata jautājumiem veltīto samitu.

Francijas prezidents Emanuels Makrons vēlas 12.decembrī Parīzes klimata vienošanās noslēgšanas otrajā gadadienā popularizēt savu redzējumu Padarīsim mūsu planētu atkal dižu.

Taču Tramps nav starp vairāk nekā 100 uzaicinātajiem pasaules līderiem, un franču diplomāti saka, ka uzaicināti ir tikai tie, kas ir "īpaši aktīvi Parīzes vienošanās īstenošanā".

Drīzumā ASV tiks nosūtīts ielūgums "diplomātiskā līmenī" un Vašingtona pati varēs izlemt, kādā līmenī tā būs pārstāvēta.

ASV ratificēja 2015.gada paktu, bet ASV prezidents Donalds Tramps šogad paziņoja, ka no tā izstāsies, skaidrojot, ka vienošanās nav ASV interesēs.

Top komentāri

dubultmoràle
d
Klimata uzlabotàji izmantos lidmasinas, kas rij tonnàm degvielas, lai bauditu françu labàko pavàru un viindaru produkciju un suarejas noslégumaa parakstiitu kàrtéjo liberàlo manifestu.
ha-ha-ha
h
Tramps laikam raud, ka viņam neļauj piedalīties 100 jefiņu saietā... Toties nodokļu maksātāji 100 valstīs apmaksās no savas kabatas tusiņu Parīzē.
Trollis JT
T
Netiek apskatīts jautājums - vai ASV prezidents Donalds Tramps vispār brauktu uz šo melu pasākumu, ja arī tiktu uzaicināts.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits