Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa
Bruņots karavīrs Abako ostā, kur cilvēku pūlis gaida rindā uz evakuāciju

Tūkstošiem cilvēku cer evakuēties no Doriana izpostītajām salām

Simtiem Bahamu iedzīvotāju pametuši vētras Dorians teju pilnībā izpostītās salas, bet vēl vairāki tūkstoši gaida savu iespēju evakuēties, vēsta BBC. Piektdien cilvēku pūļi, kas mērāmi tūkstošos, pulcējās Lielās Bahamas un Lielās Abako ostās cerībā tikt prom no postažas.

Jāatgādina, ka pieaudzis arī oficiālais upuru skaits - piektdien apkopotie dati liecina par 43 bojāgājušajiem, taču, visticamāk, skaits turpinās pieaugt, turpinot apsekot vētras izpostītos apgabalus. Bez vēsts pazuduši skaitās simtiem cilvēku.

Savukārt cilvēki, kuri jau vairākas dienas bijuši spiesti dzīvot drupās bez pirmās nepieciešamības lietām - pārtikas, ūdens, medikamentiem -, kļūst arvien nepacietīgāki un kritizē Bahamu varas iestādes par lēno evakuācijas procesu.

Premjers Huberts Minniss, uzrunājot Abako ostā sanākušos, aicināja saglabāt mieru un solīja noorganizēt lielāku skaitu transporta vienību, lai evakuācija noritētu raitāk.

Vairums cilvēku tiek evakuēti ar privātiem peldlīdzekļiem un lidmašīnām, kamēr Bahamu varas iestāžu organizētais transports nereti kavējas - traucē pamatīgie plūdi, skaidroja Bahamu Veselības ministrija. ASV laikraksts Miami Herald savukārt ziņo, ka evakuāciju ar gaisa transporta palīdzību apgrūtina haotiskā Bahamu gaisa satiksmes kontroles darbība.

Vairāki simti cilvēku pameta Abako salu un devās uz Bahamu galvaspilsētu Naso, bet Lielajā Bahamā liela kruīza kuģa apkalpe piedāvāja tiem Bahamu iedzīvotājiem, kuriem ir iebraukšanas atļauja ASV, bez maksas tikt līdz Floridai.

Cilvēki steidz salas pamest, jo šobrīd tur apstākļi ir dzīvei nepiemēroti. ANO aplēses liecina, ka neatliekama palīdzība nepieciešama aptuveni 70 tūkstošiem cilvēku. 

Tikmēr vētra Dorians, kas nu ir pirmās kategorijas viesuļvētra, turpina virzību uz ziemeļiem - jau krietni ātrāk nekā nedēļas sākumā, kad bija faktiski stacionāra. ASV austrumu piekrastē vietām jārēķinās ar vētras nestām lietavām, bet būtiski postījumi netiek prognozēti.

Top komentāri

hmm
h
Pat visagresīvākie klimatisti jau sen ir atzinuši, ka Doriana spēks ir samazinājies no sākotnēji izreklamētajām 5 ballēm līdz 1 ballei, bet Diena laikam nebūs to pamanījusi un turpina stāstīt novecojušo pasaku.
a ko ta nu?
a
Tas ir tikai sākums, kad klimata pārmaiņu rezultātā vētru izpostīto un applūdušo salu iedzīvotāji sāks emigrēt, kad no vietām, kuras skars nenormāls sausums, cilvēki bēgs projām...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins apgalvo, ka piekritis Navaļnija apmaiņai

Krievijas diktators Vladimirs Putins paziņojis, ka dažas dienas pirms opozicionāra Alekseja Navaļnija nāves cietumā viņš no kādas personas saņēmis piedāvājumu apmainīt Navaļniju pret Rietumos ieslod...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits