Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Vainstīnam piespriež 23 gadus aiz restēm

Ņujorkas tiesnesis trešdien piespriedis 23 gadu cietumsodu Holivudas producentam Hārvijam Vainstīnam, kurš pirms divām nedēļām tika atzīts par vainīgu apsūdzībās par seksuālu uzmākšanos un izvarošanu.

Tiesnesis noraidīja Vainstīna advokātu lūgumu piespriest viņam minimālo cietumsodu - piecus gadus. Maksimālais sods bija 29 gadi cietumā.

Zvērināto tiesa 24.februārī atzina, ka Vainstīns ir vainīgs noziedzīgā pirmās pakāpes seksuālā uzmācībā, 2006.gadā piespiežot bijušo producenta asistenti Mimi Heiliju uz orālu seksu, un trešās pakāpes izvarošanā, kas notikusi 2013.gadā un kurai tikusi pakļauta aktrise Džesika Manna.

Tomēr 67 gadus vecais producents tika attaisnots apsūdzībās par pirmās pakāpes izvarošanu un par seksuālu uzbrukumu, kas viņam draudēja ar mūža ieslodzījumu.

Kustība #MeToo, kura radās kā reakcija uz ziņām ASV medijos par Vainstīna nodarījumiem, spriedumu viņa lietā pasludinājusi par robežšķirtni globālajā cīņā pret seksuālo uzmākšanos un vardarbību.

Top komentāri

Cik zinu,
C
viņam uzvārds latviski bijis vienmēr VAINŠTEINS (no vācu valodas WEINSTEIN - vīnakmens), savukārt, ja tas būtu no angļu valodas, tad WINE(vīns) STEIN (alus krūze), un STEIN drīzāk kā STAIN (nevis STĪN) tiek izrunāts. Ja Vikipēdijā ir kļūdaina informācija, tad der to izlabot, nevis pakaļlēkt.
Inocentijs
I
Īsts jākrins.
Tēvzemes Sargs
T
Vecais perdelis saņēma pēc nopelniem!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits