Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Vairāk nekā 100 laikrakstu vērsīsies pret Trampa uzbrukumiem medijiem

ASV prezidenta Donalda Trampa replikas, viņam netīkamas publikācijas saucot par viltus ziņām, bijušas dzirdamas jau kopš viņa priekšvēlēšanu kampaņas laikiem. 16. augustā vairāk nekā 100 medijos būs lasāma vienota reakcija un redzējums par atkārtotajiem Trampa izteikumiem. Laikrakstu redakciju saskaņotais komentārs organizēts ar mērķi izbeigt "netīro Trampa pieteikto karu brīvajai presei".

Kampaņu organizējusi mediju organizācija Boston Globe, kuras izplatītajā paziņojumā pausts, ka "publikācijas varētu dot spēcīgu vēstījumu, kopīgi aizstāvot savu profesiju un mediju svarīgo lomu, darbojoties sabiedrības labā". Trampam adresētais vēstījums būs lasāms tādos medijos kā Houston Chronicle, Miami Herald, Denver Post un daudzos citos. Komentārus vienos doma par ASV prezidenta amatā esošā Trampa izteikumu atspēkošanu, taču teksts būs katra medija redaktora ziņā.

"16. augustā lasāmajos komentāros būs izskaidrotas briesmas, ko rada ASV administrācijas uzbrukumi presei," pausts kampaņas vēstījumā. To atbalsta arī Amerikas Žurnālu redaktoru biedrība.

Tramps viņu kritizējošās publikācijas regulāri saucis par "viltus ziņām", bet to autorus par "tautas ienaidniekiem". Pērn arī ANO augstais komisārs cilvēktiesību jautājumos Zeids Raads al Huseins izteicās, ka Trampa uzbrukumi medijiem var izraisīt vardarbību pret žurnālistiem, liekot noprast, ka tādā gadījumā Tramps par to būtu atbildīgs.

Viens no pēdējiem gadījumiem, kad Tramps ierastajā manierē gānījis kādu mediju, bija pēc tikšanās ar medija New York Times izdevējiem. Šī saruna notika pēc tam, kad Tramps izdevumu bija nodēvējis par "tautas ienaidnieku'. Pēc diskusijas Tramps šo sarunu nodēvējis par ļoti labu, taču pēc dažām stundām mikroblogošanas vietnē Twitter ierakstīja, ka saņēmis kārtējo "Trampa naidnieku uzbrukumu no mirstošās laikrakstu nozares".

Top komentāri

bankrats
b
Marksistu lapeles dreb panikā. :)
reptilis
r
...tas ,kā šīs melu lapas vēršās pret sev nepatīkamiem viedokļiem jau vien ir ko vērts....visus žurnālistus ,kuri nedomā ,kā viņi ,tos izmet no darba un apklusina momentā ....liberāļi :)))...viņi jau sen ir saauguši interesantā simbiozē - marksisti un starptautiskie finanšu spekulanti...
Tramps ir popolārs ASV
T
Nupat runāju ar saviem draugiem ASV. Tramps ir populārāks starp amerikāņiem nekā Obama bijā šajā laikā. Diena.lv izplata "fake news", ko fabricē ASV mēdiji tagad. ASV ekonomika rullē, bezdarbs ir zemā līmenī, un cilvēki ir apmierināti, izņemot atsevišķus kreisos un komunistus, kas nemitīgi publicē melīgus rakstus. neticiet dienai.lv
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits