Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Vēstnieks: netiek apspriesta ASV karavīru iesaistīšana cīņā pret Meksikas narkokarteļiem

Iespējamība iesaistīt ASV karavīrus cīņā pret Meksikas narkotiku kontrabandistu grupējumiem netiek izskatīta, pirmdien paziņoja Meksikas vēstnieks Savienotajās Valstīs Arturo Sarukans.

Ar šādu paziņojumu vēstnieks nācis klajā, reaģējot uz ASV Teksasas štata gubernatora un prezidenta amata kandidāta Rika Perija izteikumiem, ka Meksikas narkotiku karteļu izskaušanā būtu nepieciešama ASV armijas iesaistīšana.

Kā sestdien priekšvēlēšanu pasākumā norādīja Perijs, abas valstis "var strādāt kopā. Pēc manām domām, trūcis uzticības". "Iespējams, būtu nepieciešams, lai mūsu karavīri Meksikā strādā kopā ar saviem kolēģiem, lai iznīcinātu narkotiku karteļus un turētu tos tālāk no mūsu robežas un iznīcinātu viņu tīklus," uzskata prezidenta amata pretendents.

Tikmēr Meksikas vēstnieks uzsver, ka "jautājums par ASV karavīru dalību vai klātbūtni Meksikas teritorijā netiek izskatīta.

Pašlaik abu valstu sadarbība cīņā pret narkotiku izplatīšanu galvenokārt izpaužas kā apmaiņa ar informāciju. Kopš 2006.gada, kad Meksikas valdība sāka cīņu pret narkotiku karteļiem, valstī nogalināts vairāk nekā 41 000 cilvēku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits