Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Vētra Florensa prasījusi jau vismaz piecu cilvēku dzīvības

Ziemeļkrarolīnā tropiskajā vētrā Florensa bojā gājuši vismaz pieci cilvēki, tostarp māte un viņas bērns, vēsta CNN. Florensa ASV piekrasti sasniedza kā pirmās kategorijas viesuļvētra, bet piektdienas pēcpusdienā tās spēks samazinājās. Nu tā ir klasificējama kā tropiskā vētra, taču aizvien apdraud cilvēku dzīvības.

Divi cilvēki - jau minētā sieviete ar zīdaini - gājuši bojā Vilmingtonā. Tur spēcīgais vējš nolauza koku, kas uzkrita uz dzīvojamās mājas. "Mēs varam oficiāli apstiprināt, ka Vilmingtonā ir pirmie divi vētras upuri," paziņoja pilsētas policijas departaments. Traģiskajā nelaimes gadījumā traumas guva arī bērna tēvs, viņš izdzīvoja un šobrīd ārstējas slimnīcā.

Savukārt Hampstedā vētras nogāzti koki pamatīgi apgrūtināja mediķu brigādes darbu. Saņemts izsaukums uz māju, kur pēkšņi slikti bija kļuvis kādai kundzei, taču vētras dēļ brigāde ieradās ar nokavēšanos. Sieviete jau bija mirusi.

Vēl divi cilvēki gāja bojā Lenoras apgabalā. Viens vīrietis tika nogalināts brīdī, kad uzstādīja ģeneratoru, bet vēl viens, kad bija devies ārā apraudzīt savus suņus.

Kaut Florensas spēks šīs nedēļas laikā sarucis no ceturtās kategorijas viesuļvētras līdz tropiskajai vētrai, postaža aizvien ir pamatīga - daudzi cilvēki iesprostoti applūdušās mājās, vētras radīti plūdi un ilgstošas lietusgāzes nelielas pilsētiņas faktiski pārvērtuši upēs. Sagaidāms, ka vētra arī svētdien turpinās savus posta darbus Ziemeļkarolīnā un Dienvidkarolīnā, atsevišķiem apgabaliem virzoties pāri pat vairākkārt. Spēcīgais vējš, kas posta reģionus pa 300 kilometru attālumā no vētras centra, aptuveni miljonu mājsaimniecību atstājis bez elektrības padeves. Drošības nolūkos darbību apturējusi arī Brunsvikas kodolspēkstacija.

Laika prognozes liecina, ka dzīvībai bīstami plūdi turpināsies gan Ziemeļkarolīnā un Dienvidkarolīnā, gan arī Virdžīnijā. Pirms vētra sasniedza ASV piekrasti, aptuveni 1,8 miljoniem cilvēku tika piekodināts evakuēties. Daudzi šo brīdinājumu ņēma vērā, bet daļa palika savos mitekļos. Šobrīd vairāki desmiti tūkstoši cilvēku no vētras paglābušies arī štata nodrošinātās patvertnēs, tikmēr glābšanas darbos bez valsts dienestiem iesaistās arī brīvprātīgo organizācijas, piemēram Cajun Navy.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits