Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Viesuļvētras Sendija nodarītie tiešie zaudējumi var sasniegt 20 miljardus ASV dolāru

ASV austrumu piekrastei uzbrukušās viesuļvētras Sendija nodarītie zaudējumi var sasniegt 20 miljardus ASV dolāru. Šādu prognozi, kā vēsta aģentūra Bloomberg, izteikusi kompānija Kinetic Analysis. Atbilstoši tās aprēķiniem, 7-8 miljardi no šīs summas būs apdrošinātāju zaudējumi.

Kinetic Analysis apgalvo, ka nozīmīgu daļu zaudējumu nāksies uzņemties pilsētu un štatu budžetiem, no kuriem būs jāapmaksā infrastruktūras atjaunošana, piemēram, appludināto Ņujorkas metro tuneļu darbības atsākšana.

Kinetic Analysis aprēķinos runa ir tikai par tiešajiem postījumiem. Tajā pašā laikā daudzi eksperti norāda, ka ASV ekonomika viesuļvētras dēļ cietīs arī dažādus netiešos zaudējumus. Tā 29. un 30. oktobrī ir slēgtas lielākās Savienoto Valstu biržas, bet aviosabiedrības, kā atzīmē The Wall Street Journal, bija spiestas atcelt ne mazāk par 12 tūkstošiem avioreisu. Tāpat zaudējumus cietis liels skaits kompāniju, kas bija spiestas uz laiku pārtraukt darbu ASV austrumu piekrastē. Tiešo un netiešo zaudējumu kopsumma, pēc dažādiem aprēķiniem, var sasniegt pat 45 miljardus ASV dolāru.

Par postošāko ASV vēsturē tiek uzskatīta viesuļvētra Katrīna, kura 2005. gadā uzbruka Ņūorleānas štatam. Tad apdrošinātie zaudējumi, atbilstoši Insurance Information Institute datiem, sasniedza 41,1 miljardu ASV dolāru.

Viesuļvētra Sendija sasniedza ASV Ņūdžersijas štata piekrasti 30. oktobra naktī. Atbilstoši pēdējām ziņām, par tās upuriem ASV kļuvuši 14 cilvēki, bet aptuveni septiņiem miljoniem amerikāņu ir problēmas ar elektroenerģijas piegādēm. Gaidāms, ka tuvākajās dienās Sendija virzīsies caur Pensilvānijas štatu pie Ņujorkas.

Pirms ierašanās ASV, viesuļvētra šķērsoja vēl vairāku valstu, tajā skaitā Kubas un Haiti, teritorijas. Sendijas upuru kopskaits pārsniedzis 50 cilvēkus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits