Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Vismaz 400 000 amerikāņu saņēmuši Covid-19 vakcīnas balstvakcinācijas devu

Vismaz 400 000 cilvēku ASV ir saņēmuši vakcīnas pret Covid-19 balstvakcinācijas devu, kopš pagājušajā nedēļā tika apstiprināta šo devu injicēšana, otrdien paziņoja prezidenta Džo Baidena administrācija.

"Mūsu plānošana un priekšdarbi balstvakcinācijai ir stimulējuši spēcīgu startu," reportieriem preses konferencē sacīja Baltā nama reakcijas uz Covid-19 koordinators Džefs Zincs.

Viņš atklāja, ka lielākā daļa no šīm balstvakcinācijas devām tika saņemtas nedēļas nogalē un ka gandrīz miljons cilvēku ir pieteikušies uz "Pfizer"/"BioNTech" vakcīnas trešo devu.

Baidena administrācijas partnerības ar štatiem, ilgtermiņa aprūpes iestādēm, ārstiem un aptiekām ļāva "nekavējoties" sākt balstvakcināciju pēc tam, kad to pagājušonedēļ apstiprināja federālā valdība, sacīja Zincs. 

Slimību kontroles un profilakses centrs (CDC) ceturtdien apstiprināja "Pfizer" vakcīnas pret Covid-19 balstvakcinācijas devu cilvēkiem vecumā virs 65 gadiem, ilgtermiņa aprūpes iestāžu iemītniekiem un citiem pieaugušajiem ar zināmām veselības problēmām. Amatpersonas arī deva iespēju saņemt balstvakcinācijas devu pieaugušiem strādniekiem ar augstu inficēšanās risku. Amerikāņi var saņemt trešo devu vismaz sešus mēnešus pēc otrās devas saņemšanas.

Lielākā daļa amerikāņu, kas potējušies pret Covid-19, ir saņēmuši "Pfizer" vakcīnu. Ir gaidāms, ka regulatori apstiprinās balstvakcinācijas devu arī tiem, kas saņēmuši "Moderna" vai "Johnson & Johnson" vakcīnu pret Covid-19. 

Neraugoties uz jauno fokusēšanos uz balstvakcināciju, valdības "galvenā prioritāte" ir palielināt vakcinācijas aptveri kopumā, sacīja Zincs. 

Apmēram 77% pieaugušo amerikāņu ir saņēmuši vismaz vienu Covid-19 vakcīnas devu, bet aptuveni 65% ir pilnībā vakcinēti. Apmēram 23% nav saņēmuši nevienu devu, pirmdien paziņoja Baidens pirms balstvakcinācijas devas saņemšanas nacionālajā televīzijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits