Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

600 augstceltnēm varētu būt tas pats apšuvums, kas uguns nopostītajai Grenfell Tower

Lielbritānijas valdība nākusi klajā ar visnotaļ nepatīkamām aplēsēm - vēl vismaz 600 Lielbritānijā uzbūvētu augstceltņu apšuvumā, iespējams izmantots tas pats vai līdzīgs materiāls, ar kādu bija apšūta 24 stāvus augstā Grenfell Tower ēka, kuru dažu stundu laikā nopostīja milzu ugunsgrēks. Jāatgādina, ka liesmas ārkārtīgi strauji izplatījās tieši pa ēkas ārsienām un minēto apšuvumu.

Ik dienu nu tiek apsekotas aptuveni 100 ēkas, un jau trīs gadījumos konstatēts, ka izmantots ugunsnedrošais materiāls, informējusi britu premjerministre Terēza Meja. Atbildīgo dienestu apkopotā informācija liecina, ka kopumā šāds apšuvums varētu būt pat 600 ēkām, vēsta CNN.

"Mēs sazināmies ar vietējām varas iestādēm un mudinām viņus sūtīt mums (apšuvuma materiāla) paraugus, lai varam veikt pārbaudes un apzināt situāciju. Gadījumos, kur konstatēts, ka apšuvums var būt uzliesmojošs, ēka tiks apsekota, lai pārbaudītu tās ugunsdrošību. Nepieciešamības gadījumā iedzīvotāji tiks pārvietoti," paziņojusi Lielbritānijas valdības preses pārstāve.

Tāpat pēc notikušās traģēdijas, kurā dzīvību zaudēja 79 cilvēki, visiem sociālo mītņu apsaimniekotājiem uzdots veikt papildu ugunsdrošības pārbaudes viņu apsaimniekotajos namos. Valdība mudinās arī privātos namu apsaimniekotājus pievērst lielāku uzmanību ugunsdrošībai, kā arī piedāvās bezmaksas namu apsekošanas pakalpojumus.

Tāpat valdība tiem cilvēkiem, kuri izglābās no postošā ugunsgrēka Londonas augstceltnē Grenfell Tower, sarūpējusi 68 sociālos dzīvokļus Kensingtonā. Divu un trīs guļamistabu dzīvokļi atrodas divās daudzdzīvokļu ēkās luksus rajonā, kurā dažas no privātmājām tiek tirgotas par visai iespaidīgām summām - līdz 10 miljoniem eiro. Pirmie mitekļi būs pieejami jūlija beigās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits