Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Atklāta atjaunotā Mažeiķu-Reņģes dzelzceļa līnija

Sestdien, 15.februārī, pa atjaunoto dzelzceļa līniju no Mažeiķiem Lietuvā uz Reņģi Latvijā devās pirmais kravas vilciens, pārvedot Orlen Lietuva naftas produktu kravas uz Latviju, portālam Diena.lv pavēstīja satiksmes ministra padomniece komunikācijas jautājumos Baiba Abelniece.

Dzelzceļa līnijas posma atvēršanā piedalījās satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP), Lietuvas transporta ministrs Jaroslavs Narkevicius, kā arī Latvijas un Lietuvas dzelzceļu un PKN Orlen vadītāji.

Linkaits atklāšanas runā novērtēja, cik "tas ir nozīmīgi gan Latvijai, gan Lietuvai, ka ir atjaunota dzelzceļa līnija starp Mažeikiem, Jelgavu un Rīgu, kas savieno mūsu valstis, biznesus un cilvēkus". "Šī dzelzceļa līnija no Mažeikiem uz Rīgu ir ne tikai nozīmīga kravu pārvadājumiem, bet izmantojama arī pasažieru pārvadājumiem. Es ceru, ka sadarbībā ar Lietuvas dzelzceļu jau drīzumā varēsim atjaunot arī starprobežu pasažieru pārvadājumus, kas savienos kaimiņu valstis," pauda Linkaits.

Abelniece norāda, ka nepilna gada laikā tika rekonstruēts 19 kilometrus garais dzelzceļa līnijas posms, tika saremontēti pieci krustojumi, seši tilti, trīs caurtekas, uzstādītas satiksmes vadības sistēmas un ar tām saistītās komunikācijas un elektriskās sistēmas, kā arī veikti citi darbi. Rekonstrukcijas darbi izmaksāja 9,4 miljonus eiro. Šī posma sliedes tika demontētas vairāk nekā pirms desmit gadiem.

Top komentāri

Aizsajūsmasaizrāvāselpa
A
Kādas laimīgas sejas!!!!!!!!!!!!!!!!
00
0
Lielākie strādnieki... D...irst gribās skatoties foto - roka neko smagāku par p..i....mpi nav redzējusi + vestes no veikala. Biežāk tādas bildes valdes LOCEKĻI.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins apgalvo, ka piekritis Navaļnija apmaiņai

Krievijas diktators Vladimirs Putins paziņojis, ka dažas dienas pirms opozicionāra Alekseja Navaļnija nāves cietumā viņš no kādas personas saņēmis piedāvājumu apmainīt Navaļniju pret Rietumos ieslod...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits