Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Grībauskaite: Baltijas valstīm lielākā problēma ir Krievija

Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite paudusi pārliecību, ka Baltijas valstīm lielākā problēma ir Krievija.

"Vislielāko problēmu rada Krievija, kas mūsu robežu tuvumā rīko arvien agresīvākas militārās mācības. Tas mums liek arvien vairāk pastiprināt savu militāro spēku," Grībauskaite pirms nākamnedēļ Igaunijā gaidāmās vizītes teikusi intervijā laikrakstam Postimees, kas publicēta ceturtdien.

Viņa norādīja, ka saistībā ar esošo situāciju NATO ir jāveic reformas organizācijas iekšienē, kas būtiski mainītu plānošanas sistēmas.

Tāpat Grībauskaite pauda pārliecību, ka sašķidrinātās gāzes termināļa (SGT), kas izvietots uz kuģa, izveide Klaipēdas ostā palīdzēs visām trim Baltijas valstīm samazināt atkarību no Krievijas gāzes piegādēm.

"Pēc kuģa iznomāšanas mums visiem ir samazinājušās gāzes cenas. Pēc [Krievijas valsts gāzes koncerna] Gazprom monopola likvidēšanas mēs esam ieguvuši ne tikai ekonomisko neatkarību, bet arī atbrīvojuši rokas politiskiem lēmumiem," viņa uzsvēra.

Lietuvas prezidente intervijā Postimees arī pauda atbalstu Eiropas standarta sliežu platuma dzelzceļa līnijas Rail Baltica, kas savienos Baltijas valstis ar Centrāleiropu, līguma ratifikācijai, lai gan reģiona valstu vidū šajā jautājumā nav pilnīgas vienprātības.

"Ja vienošanās netiks ratificēta, citas sabiedrotās valstis un Eiropas Komisija pateiks, ka, ja paši neesat spējīgi vienoties un virzīt savu projektu, kādēļ gan mums būtu tam jāpiešķir nauda," norādīja Grībauskaite.

"Es uzskatu, ka lēmums par Rail Baltica būvniecību ir pieņemts. Ir svarīgi attīstīt transporta koridoru starp ziemeļiem un dienvidiem. Trim Baltijas valstīm ir jāparāda, ka tās spēj sadarboties," viņa piebilda.

Grībauskaite vizītē Igaunijā uzturēsies 5.-6.jūnijā. Igaunijas prezidentes kancelejā informēja, ka vizītes laikā plānots runāt par reģionālo sadarbību, gada otrajā pusē gaidāmo Igaunijas prezidentūru Eiropas Savienībā, bloka nākotni, Austrumu partnerību, Lielbritānijas izstāšanos no bloka, kā arī migrāciju. Puses plāno apspriest arī ar NATO, drošības, enerģētikas un transporta politiku saistītus jautājumus.

Top komentāri

Fiksais
F
Bulšits! Lielākā problēma ir čekistu un komunistu vara, kura iespējams vēl līdz šai dienai nav beigusies! Nu jau kā feodālismā, amatus manto bērni un radinieki... Kamēr nebūs lustrācija un nelikumīgi sagrābtā kapitāla atgriešana, kā Singapurā, tikmēr būs emigrācija un stagnācija. Igauņi vienīgie ar Somijas palīdzību pa lielam izkvēpināja padomju salašņas no pārvaldes. Cik gadus Latvijā mēs vēl balsojām par komunistiskās partijas priekšsēdētāju???
Kas
K
Nu ko es varu pateikt ! Stulbajiem Latvijas vadības izteikumiem tagad pievienojas Lietuviešu stulbā vecene. Vēl viena lepna nācija. Drīz amerikāņi jūs visus paņems no aizmugures.
Baltijas
B
valstīm galvenā problēma ir ASV un ES politika, kuras rezultātā sevišķi latviešu tauta katastrofāli izmirst, kā arī vietējo kangaru padevība svešzemju (ASV, ES) diktātam. Tas ir mans viedoklis.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits