Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Grībauskaite: Lietuva ir bijusi stipra un nav salūzusi

Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite Valsts atjaunošanas dienā ceturtdien apsveica Lietuvas iedzīvotājus un uzsvēra, ka Lietuva ir bijusi stipra un nesalaužama. "Es apsveicu ikvienu 16.februāra svētkos - atjaunotās valsts dzimšanas dienā! Lietuva ir līdz šai dienai ir nogājusi cienījamu 99 gadu ceļu, izturot visus pārbaudījumus, nesalūstot un paliekot stipra. Tas ir lielākais mūsu valsts sasniegums," sacīts Grībauskaites apsveikumā. Viņa norādīja, ka 16.februāris pirms gandrīz gadsimta iemiesoja vislielāko lietuviešu tautas sapni.

"Centieni un pienākums tagad saglabāt un aizstāvēt mūsu valstiskumu sasaista mūs ar apņēmīgajiem romantiķiem, kas pagājušā gadsimta sākumā par savu mērķi noteica sniegt Lietuvai valstiskumu, identitāti, valodu un pašapziņu, kuru tai atņēma un iznīcināja viena okupācija pēc otras," klāstīja Grībauskaite.

Jau vēstīts, ka Lietuvā ceturtdien atzīmē Valsts atjaunošanas dienu - 99.gadskārtu, kopš pieņemts akts par neatkarības atjaunošanu, proklamējot Lietuvas Republiku.

1918.gada 16.februārī Lietuvas padome parakstīja dokumentu, kurā pasludināja, ka Lietuva atjauno neatkarīgu, uz demokrātiskiem pamatiem balstītu valsti ar galvaspilsētu Viļņā un norobežojas no visām valstiskajām saitēm, kādas tai jebkad bijušas ar citām tautām.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits