Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Grībauskaite: Lietuva mācībām Zapad ir labāk sagatavota nekā agrāk

"Ar prieku varu teikt, ka mēs esam daudz labāk sagatavoti nekā mācību Zapad mācību laikā 2009. un 2013.gadā. Mēs paši esam labāk sagatavoti, jo mūsu teritorijā ir labāka atturēšana un aizsardzības instrumenti, un mums palīdz arī mūsu partneri, mūsu draugi no NATO," Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite uzsvēra intervijā Lietuvas sabiedriskajam radio.

Viņa norādīja, ka mācības Zapad jau notiek mēnesi, lai arī tikai tagad sākas to aktīvā fāze.

"Mācības Zapad notiek jau apmēram mēnesi. Mēs redzējām militārās klātbūtnes pieaugumu un gatavošanos. Tādēļ mums nevajadzētu koncentrēties tikai uz 14.līdz 20. [septembri], jo tā ir tā sauktā aktīvā fāze. Patiesībā tā ir VIP daļa, kad ierodas viesi, tā ir mācību demonstrācija. Pirms un pēc šī datuma ir aktivitātes pieaugums," piebilda Grībauskaite.

Jau vēstīts, ka ceturtdien sākas Austrumeiropas valstu satraukumu izraisījušo Krievijas un Baltkrievijas mācību Zapad 2017 aktīvā fāze, kas ilgs līdz 20.septembrim.

Top komentāri

aber
a
Grībauskaite visu dara pareizi vismaz viena no 3 Baltijas valstīm bet kremļa blusas nezin kā iekost bet tā gribas asinis pasūkt .
Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
UZSKATU >KA DROŠĪBAS ORGĀNIEM IR ''DIENA'' KAPITĀLI JĀPĀRBAUDA ! PĀRĀK STIPRI SĀK SMIRDĒT PĒC KRIEVISKĀ FAŠISMA !
Trollis JT
T
Lielajai krievu apkarotājai Gribauskaitei veru atgādināt, ka ir viena laba metode, ko agrāk bieži lietoja gan krievu bābas, gan, iespējams, arī lietuviešu - ja nevarēja neko nopietnu pret kaimiņieni iesākt, tad vismaz nostājās uz robežas, pacēla brunčus un parādīja to, kas nu tur zem brunčiem bija redzams. Ja Gribauskaite šādi izdarītu, Putins Un Lukašenko noteikti sabītos... .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ISW: Krievija pulcē grupējumu Harkivas virzienam

Krievija turpina veidot savu ziemeļu grupējumu, kas varētu atkal uzbrukt Ukrainas ziemeļaustrumiem, tostarp Harkivai, tomēr Krievijai pagaidām nav spēku pilsētas sagrābšanai, uzskata ASV Kara studi...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits