Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Iekšlietu ministre: Latvija būtu gatava mobilizēt spēkus, lai atvairītu masveidīgu migrantu ienākšanu no Baltkrievijas

Latvija būtu gatava mobilizēt spēkus un atvairīt masveida migrantu plūsmu no Baltkrievijas, lai gan patlaban nekas neliecina, ka pie Latvijas-Baltkrievijas robežas veidotos līdzīga situācija kā pie Polijas-Baltkrievijas robežas, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja iekšlietu ministre Marija Golubeva (AP).

Pēc viņas paustā, Valsts robežsardze (VRS) cieši sadarbojas ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS) un analizē scenārijus, kādi varētu attīstīties, kā arī plāno, kādā veidā varētu apturēt migrantu plūsmu pāri robežai arī masveidā, ja tāda nepieciešamība rastos. "Nekas neliecina, ka mēs nespētu situāciju kontrolēt," apgalvoja politiķe.

Viņa uzsvēra, ka jau patlaban 30 kilometru garumā uz Latvijas-Baltkrievijas robežas ir uzstādīts dzeloņstiepļu žogs. Tas izvietots tieši vietās, kur robežu šķērsot kājām būtu visvienkāršāk. Kopumā 37 kilometrus garā žoga uzstādīšanu plānots pabeigt līdz nākamās nedēļas beigām, bet pārējās vietas ir purvainas vai arī pa robežu plūst Daugava.

Vaicāta, vai Latvijai patlaban nav jāmēģina pārstrukturēt robežsardzes resursus, lai pastiprināti kontrolētu robežu ar Baltkrieviju un nepieciešamības gadījumā nodrošināt ātru reakciju, Golubeva atbildēja, ka liela cilvēku daudzuma tuvošanās gadījumā robežsardze, protams, pārstrukturēs savu klātbūtni uz robežas un dažu stundu laikā piesaistīs Valsts policiju un NBS. "Visi šie spēki ir gatavi ātri reaģēt," apliecināja iekšlietu ministre.

LETA jau rakstīja, ka šajās dienās simtiem migrantu mēģina no Baltkrievijas vardarbīgi ielauzties Polijas teritorijā. Otrdienas vakarā Polijas ziņu aģentūra PAP paziņoja, ka divām lielām migrantu grupām tomēr ir izdevies ielauzties Polijā no Baltkrievijas. Visi Polijas teritorijā iekļuvušie nelegālie imigranti aizturēti, trešdienas rītā pavēstīja Polijas aizsardzības ministrs Marjušs Blaščaks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits