Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta
Baltijas valstu neatkarību izsmejošais raksts publicēts dienu pēc tam, kad Honkongā cilvēki, iedvesmojoties no Baltijas ceļa, sadevās rokās

Ķīnas laikraksts nievājoši izsakās par Baltijas valstu neatkarību

Honkongā iznākošais Ķīnas valstij piederošais laikraksts Veņ Vei Po publicējis rakstu, kurā izsmieta trīs Baltijas valstu neatkarība, vēsta Igaunijas avīze Postimees.

Rakstā apgalvots, ka gaidīto panākumu vietā Latvija, Lietuva un Igaunija joprojām esot nabadzīgas un dzīves līmenis Baltijas valstīs pašlaik esot vēl zemāks nekā padomju laikos. Ķīnas laikrakstā apgalvots, ka Baltijas valstīs ir korumpēti politiķi, smieklīgi mazas algas, kā arī valdot etniskie konflikti.

Raksts publicēts 24. augustā - dienu pēc tam, kad Honkongā protestētāji izveidoja cilvēku ķēdi, iedvesmojoties no Baltijas valstu iedzīvotājiem, kas 1989. gada 23. augustā sadevās rokās Baltijas ceļā.

Veņ Vei Po raksta autori norādījuši uz dažādām problēmām, ar kurām, viņuprāt, Baltijas valstis saskārušās Baltijas ceļa laikā un pēc tā.

Laikraksts pilnībā atbalsta Ķīnas varu. Nesen laikraksts publiskoja personīgu informāciju par ASV ģenerālkonsulāta Honkongā un Makao politisko padomnieci Džūliju Īdihu.

Igaunijas laikraksts Postimees pagājušajā nedēļā publicēja sadarbībā ar Latvijas pētnieciskās žurnālistiskas centru Re:Baltica un Lietuvas avīzi Verslo žinios tapušu rakstu sēriju par Ķīnas ietekmi. Saistībā ar to Ķīnas vēstniecība Tallinā paziņoja, ka žurnālistiem vajadzētu veicināt abu valstu divpusējās attiecības, nevis sagrozīt patiesību.

Honkongā kopš jūnija turpinās masu protesti pret Pekinas centieniem ierobežot demokrātiju.

Bijušajai britu kolonijai Honkongai, kas ir viens no pasaules lielākajiem finanšu centriem, ir autonomas teritorijas statuss, atšķirīga tieslietu sistēma un tās pilsoņiem ir paredzētas plašākas tiesības nekā pārējā komunistu pārvaldītajā Ķīnā. Šādu statusu līdz 2047. gadam jeb 50 gadus pēc atdošanas Ķīnai Honkongai noteic Londonas un Pekinas vienošanās.

Top komentāri

tik
t
pašā "Kīnā puse valsts dzīvo visnotaļ nožēlojami... Var jau smiet, bet, ja salīdzinām ar citām bij. Padomju republikām, tad esam visnotaļ taukos :DDD
Taisniba
T
Ķīna, kura ēd atklāti suņus kaķus un cilvēku embrijus, lai mana valsts nav tik bagāta ka ķina, cilvēcīgu normu te ir tik daudz ka viņiem līdz mums vēl tālu. Viņi vienmēr paliks ražotāju statusā, kur vienmēr būs piedirsts gaiss no fabrikām.
ļuļa
ļ
" Ķīnas laikrakstā apgalvots, ka Baltijas valstīs ir korumpēti politiķi, smieklīgi mazas algas, kā arī valdot etniskie konflikti." - nu un kas te samelots? atveram tepat dienu - viss pilns ar būvniecības karteļa sāgu, "aiz kuras kāds stāvot". nez kurš, ko? marsieši vai tomēr korumpēti politiķi? par ko nav taisnība - protams, dzīvo labāk, ka krievu laikos, jo veikalā var nopirkt desu un citas lietas, kas bija deficīts. toties medicīna tagad faktiski nav pieejama vai ir par maksu, neskatoties uz samaksātajiem nodokļiem. vispār ir par ko padomāt, jo interesanti, kā mūs redz no malas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits