Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Latvija noslēdz prezidentūru Baltijas jūras valstu padomē

Šī gada 30. jūnijā noslēgsies Latvijas prezidentūra reģionālās sadarbības organizācijā - Baltijas jūras valstu padomē (BJVP), kuras darba koordināciju un vadību Latvija pildīja kopš 2018. gada 1. jūlija. Sadarbība Baltijas jūras reģionā ir svarīga Latvijas ārpolitikas prioritāte, un šajā sadarbībā BJVP pilda nozīmīgu starpvaldību sadarbības instrumenta funkciju. BJVP prezidentūra Latvijai deva iespēju uzraudzīt un virzīt starpvaldību sadarbību Baltijas jūras reģionā, noteikt reģiona praktiskās sadarbības virzienus, sekmēt kopēju interešu un mērķu īstenošanu, portālu Diena.lv informē Ārlietu ministrijā (ĀM).

Pildot BJVP prezidējošās valsts pienākumus, Latvija fokusējās uz reģionam nozīmīgu un praktisku projektu īstenošanu Latvijai prioritārās jomās - reģiona sabiedrības drošība; ilgtspējīga attīstība, teritoriālā attīstība, klimata pārmaiņas; kultūras mantojums.

Latvijas prezidentūras BJVP koordinējošo lomu uzņēmās ĀM, kuras vadībā notika sešas BJVP valstu Ārlietu ministriju vecāko amatpersonu komiteju sanāksmes. Latvijas nozaru ministriju un padotības iestāžu pārstāvji prezidentūras gada laikā vadīja un organizēja BJVP darba un ekspertu grupu sanāksmes. Vienlaikus Latvija prezidēja arī tādos reģiona attīstībai nozīmīgos formātos kā Baltijas jūras reģiona kultūras mantojuma komitejā, Baltijas jūras reģiona telpiskās plānošanas un attīstības komitejā, sadarbības formātā“VASAB-Vīzija un stratēģijas apkārt Baltijas jūrai, Baltijas jūras valstu arodbiedrību sadarbības tīklā BASTUN.

Latvijas prezidentūras BJVP noslēdzošā sanāksme noritēja 3. jūnijā Jūrmalā ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (JV) vadībā. Sanāksmes noslēgumā BJVP dalībvalstu ārlietu ministri un augstie pārstāvji pieņēma divus Latvijas prezidentūras vadībā tapušus dokumentus – Jūrmalas deklarāciju un BJVP reformu rīcības plānu 2018–2020. BJVP reformu rīcības plāna īstenošanu plānots pabeigt nākamajā BJVP prezidentūrā, kas no šī gada 1. jūlija līdz 2020. gada 30. jūnijam noritēs Dānijas vadībā.

ĀM izsaka pateicību nozaru ministrijām un to padotības iestādēm, BJVP sekretariātam Stokholmā un citiem partneriem par lielisko sadarbību un augsti profesionālo ieguldījumu Latvijas prezidentūras BJVP prioritāšu un aktivitāšu sekmīgā īstenošanā.

Top komentāri

ak vai
a
Prezidentūra, kuru neviens nav pamanījis, padomē, kuru neviens nepazīst.
jautājums
j
"Latvijai prioritārās jomās - klimata pārmaiņas" Kopš kura laika klimata pārmaiņas ir Latvijas prioritāte? Vai kādam ir iebildumi, ka samazinoties apkures sezonai, cilvēkiem paliks vairāk naudas? Vai kādam ir iebildumi, ka uzlabojoties Latvijas klimatam, Latvija kļūs pievilcīgāka tūristiem?
Uldis
U
KLAUNU BARS !!! LATVIJĀ VISI ŠIE AIZOKEĀNA KALPI IR AR SŪDAINUMIETU JĀDZEN NO ŠEJIENES . LATVIJAA ATRODAS PIE BALTIJAS JŪRAS ,BET MUMS PAŠIEM IR AIZLIEKTS ZVEJOT ,UN TIRGOT SAVAS ZIVIS ,VAI TAS NAV ABSURDS ?!!!!!! NORVĒĢI ,DĀŅI ZVEJO MŪSU ZIVIS . VISA ŠI EIROPAS POLITIKA IR GALĪGI GARĀM ,UN ŠĪ POLITIKA NAV TENDĒTA UZ LATVIJAS IZAUKSMI . MĒS ESAM UZTAISĪTI PAR PATĒRĒTĀJIEM ,UN VISU BANKU SEKTORU IR PĀRŅĒMUŠI ASV GIGANTI . KAMĒR LATVIJĀ NEIZIES IELĀS TIEŠI TĀPAT ,KĀ TO DARĪJĀM 90 GADOS NEKAS ŠEIT NEMAINĪSIES .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits