Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Latvijas čārterreisu kompānijas SmartLynx lidaparāts treniņlidojumā Tallinā cietis negadījumā

Latvijas čārterreisu aviosabiedrības SmartLynx Airlines lidmašīna Airbus A320, kas trešdien, 28.februārī, veica ārkārtas nolaišanos Tallinas lidostā, pirms tam nolaišanās treniņlidojuma laikā bija atsities pret skrejceļa segumu, tomēr spēja atkal pacelties gaisā, bet pēc tam veica ārkārtas nolaišanos, noskaidrots sākotnējā izmeklēšanā.

Sākotnējā informācija liecina, ka lidmašīna, kas pieder SmartLynx Igaunijas meitasuzņēmuman SmartLynx Airlines Estonia, ar septiņiem cilvēkiem plkst.12.03 pacēlās treniņlidojumā. Tā laikā tika izmēģināta tuvošanās skrejceļam un nolaišanās. Plkst.17.04 lidmašīna pietuvojās skrejceļam Lagedi rajona virzienā, bet pēc tam lidmašīna nespēja pacelties gaisā un atsitās pret skrejceļu. Pēc tam lidmašīna vēlreiz pacēlās gaisā, veica kreiso pagriezienu un ārkārtas nolaišanos Ilemistes ezera virzienā.

Sadursmē ar skrejceļu tika bojātas lidmašīnas galvenās šasijas daļas. Viena no tām tika atrasta Tūlevēljā, Harju apriņķī. Ārkārtas nolaišanās laikā lidmašīna nobrauca no skrejceļa.

Incidenta brīdī lidmašīnā atradās seši apkalpes locekļi - divi piloti un četri mācekļi, kā arī Igaunijas Civilās aviācijas pārvaldes inspektors, ceturtdien pavēstīja SmartLynx Airlines pārstāvis. Visi septiņi pēc nolaišanās tika evakuēti drošībā.

SmartLynx lidmašīnā pasažieri neatradās.

Divi cilvēki lidmašīnā incidentā guvuši vieglu smadzeņu satricinājumu. Viņi nogādāti slimnīcā veselības stāvokļa pārbaudīšanai, bet tajā pašā vakarā varēja doties mājās. Visiem lidmašīnā esošajiem nodrošināta psihologa palīdzība.

Igaunijas Ekonomikas un transporta ministrijas Drošības izmeklēšanas centrs incidentu klasificējis kā nelaimes gadījumu un sācis izmeklēšanu. Drošības izmeklēšanas centrs kā pierādījumus ir saņēmis lidojuma ierakstus un šobrīd izskata tajos atrodamo informāciju.

Lai aizvilktu lidmašīnu no skrejceļa, tai nomainītas bojātās riepas. Lidmašīna tika aizvilkta ceturtdien plkst.7.40, lidosta skrejceļu pilnībā atvēra ceturtdien plkst.8, bet saīsinātais skrejceļš satiksmei tika atvērts jau trešdien, 28.februārī, plkst. 21.30.

SmartLynx Airlines pārstāvji aģentūrai LETA pavēstīja, ka attiecīgā lidmašīna ir izgatavota 2000.gadā, un tā ir nolidojusi 45 002 stundas.

Tāpat kompānijas pārstāvji atzīmēja, ka apkalpe sadarbojas incidenta izmeklēšanā.

"Šobrīd norit incidenta izmeklēšana, SmartLynx aktīvi sadarbojas ar izmeklēšanā iesaistītajiem speciālistiem un visām atbildīgajām institūcijām. Visu SmartLynx lidmašīnu tehniskais stāvoklis tiek regulāri pārbaudīts saskaņā ar striktākajām aviācijas prasībām un procedūrām, un vēlamies uzsvērt, ka pasažieru un apkalpes drošība ir SmartLynx augstākā prioritāte," pauda kompānijas pārstāvji.

SmartLynx Estonia ir Latvijā 1992.gadā reģistrētās aviokompānijas SmartLynx Airlines meitasuzņēmums, kas dibināts 2012.gadā. Aviosabiedrība SmartLynx Estonia caur Tallinas lidostu 2017. gadā ir veica 3136 lidojumus uz 63 galamērķiem, pārvadājot kopumā 229 625 pasažierus, kas ir par 50% vairāk nekā 2016.gadā, un veidoja 8,7% no kopējā ceļotāju skaita caur Tallinas lidostu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits