Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Latvijas ierēdņi atzīst, ka notiek darbs pie Baltijas valstu prezidentu un Trampa tikšanās saskaņošanas

Šobrīd notiek darbs pie Baltijas valstu prezidentu tikšanās ar ASV prezidentu Donaldu Trampu saskaņošanas, aģentūra LETA uzzināja Valsts prezidenta kancelejā un Latvijas Ārlietu ministrijā (ĀM).

ĀM preses sekretārs Gints Jegermanis aģentūrai LETA norādīja, ka šobrīd notiek darbs pie šādas vizītes saskaņošanas, tomēr par tās norises vietu pagaidām informāciju nesniedza. Viņš skaidroja, ka ASV neapšaubāmi ir svarīgs stratēģisks partneris un Latvijas simtgadē tiek plānotas ļoti daudzas vizītes, tajā skaitā ārvalstu amatpersonu vizītes Latvijā.

Arī Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa preses padomnieks Jānis Siksnis apstiprināja, ka Baltijas valstu diplomāti strādā pie tā, lai nākamajā gadā šāda tikšanās varētu notikt, tomēr precīzs laiks un norises vieta vēl nav zināma.

Kā vēstīts, diplomāti gatavo Latvijas, Igaunijas un Lietuvas prezidentu tikšanos ar Trampu, atsaucoties uz neoficiālu informāciju, vēsta Igaunijas sabiedriskās raidorganizācijas ERR portāls.

ERR portāls raksta, ka Igaunijas un ASV diplomāti gatavo šo tikšanos saistībā ar nākamgad gaidāmo Latvijas, Igaunijas un Lietuvas neatkarības pasludināšanas simtgadi.

Portālā teikts, ka tikšanās tiek plānota jau ilgāku laiku, un to, kad un kur tā notiks, pirmām kārtām izlems ASV.

Šāda tikšanās var notikt nākamgad Vašingtonā, ziņu aģentūrai BNS apliecinājusi Lietuvas prezidentes Daļas Grībauskaites preses sekretāre Daiva Ulbinaite.

Top komentāri

Trollis JT
T
Gribētos cerēt, ka nenotiks Lietuvas un Igaunijas prezidentu publiska pa-zemošana, kā tas bija Klintona sagaidīšanas laikā lidostā.
Riko
R
Papus viesosies Latvijā? <3
Super!
S
Man viņš patīk! Sargā savas valsts robežas! Mainstream mēdiji viņš apkāš, bet viņe turpina savu politiku! Cudo Trampam! Mums vajadzētu tādu prezidentu, kas rūpējas par Latviju vispirmamkārtām!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits