Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Lietuvā ar jauno koronavīrusu inficējušies vēl 114 cilvēki; Igaunijā - 42

Lietuvā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta 114 cilvēkiem, piektdien paziņojusi Veselības ministrija. Savukārt Igaunijā aizvadītajā diennaktī inficēšanās atklāta 42 cilvēkiem, piektdien paziņojis Veselības departaments.

Inficēšanās ar jauno koronavīrusu Lietuvā konstatēta kopumā 4184 cilvēkiem, bet atveseļošanās apstiprināta 2298 cilvēkiem.

Pagājušajā diennaktī veiktas 6028 analīzes, līdz ar to pozitīvi bijuši 1,9% testu. Pavisam Lietuvā veiktas 744 174 analīzes.

72 no jaunatklātajiem gadījumiem saistīti ar konkrētiem slimības perēkļiem Viļņā, Raseiņos, Šauļos, Radvilišķos un Kauņā, sešos gadījumos vīruss ievests no ārzemēm - Lielbritānijas, Ukrainas, Zviedrijas un Spānijas, bet 16 gadījumos inficēšanās apstākļi nav noskaidroti, liecina Nacionālā sabiedrības veselības centra (NVSC) dati.

Viļņā deviņi jauni gadījumi atklāti valsts dziesmu un deju ansamblī Lietuva, astoņi saistīti ar Viļņas deju studiju City Dance un divi - ar galvaspilsētas sporta klubu Gym Plius. Ar šiem perēkļiem kopumā saistāmi jau attiecīgi 23, 33 un 22 gadījumi.

Seši gadījumi apstiprināti Raseiņu pašvaldībā, kur inficējušies arī rajona mērs un pašvaldības administrācijas direktors, bet kopējais inficēto skaits sasniedzis 21. Vēl septiņiem cilvēkiem vīruss atklāts Raseiņu korī Šatrija, kur kopumā inficējušies deviņi cilvēki. Jauni inficēšanās gadījumi Raseiņos konstatēti arī izglītības iestādēs un ambulancē.

Pa pieciem jauniem gadījumiem atklāti Šauļu republikāniskajā slimnīcā, kur inficējušies kopskaitā 24 cilvēki, un Radvilišķu slimnīcā, no kurienes kopumā aizsākušies jau 107 gadījumi.

Vairāki citi jaunatklātie gadījumi saistīti ar veselības aprūpes un izglītības iestādēm un hokeja treniņiem.

Vīrusa izraisītā slimība Covid-19 Lietuvā prasījusi 89 cilvēku dzīvības, bet vēl 19 ar šo vīrusu inficētajiem nāves cēlonis bijis cits. Aizvadītajā diennaktī jaunu slimības upuru nav bijis.

Pēc Nacionālā sabiedrības veselības centra datiem, 14 dienu kumulatīvais inficēšanās gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju 22.septembrī Lietuvā ir 33,7. Savukārt saskaņā ar Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra datiem šis rādītājs ir 31,2.

Apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits Igaunijā sasniedzis 3118.

Līdz ar to apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits Igaunijā sasniedzis 3118, bet atveseļošanās apstiprināta 1828 cilvēkiem.

Igaunijā kopumā veikti 199 944 testu nolūkā noskaidrot inficēšanos ar jauno koronavīrusu. Aizvadītajā diennaktī veiktas 2534 analīzes, līdz ar to pozitīvas bijušas 1,6% visu analīžu.

No 42 jaunatklātajiem gadījumiem 14  gadījumos inficēšanās saistīta ar zināmiem perēkļiem, septiņos gadījumos inficēšanās notikusi saskarsmē ar zināmām personām, kurām vīruss atklāts jau iepriekš, vienā gadījumā inficējusies persona atgriezusies no ārzemēm, bet par pārējiem gadījumiem pagaidām nav ziņu, kur varētu būt notikusi inficēšanās.

Nāves gadījumi no jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 Igaunijā pagājušajā diennaktī nav reģistrēti. Pavisam Igaunijā šī slimība prasījusi 64 cilvēku dzīvības.

Pēc Igaunijas Veselības departamenta datiem, 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju 25.septembrī Igaunijā ir 36,57. Savukārt saskaņā ar Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra datiem šis rādītājs ir 35,9.

papildināta informācija par Igauniju

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits