Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +24 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Portāls: Bono ir viens no lielākajiem Lietuvas Utenas pilsētas investoriem

Īru rokgrupas U2 līderis Bono, izrādās, jau vairāk nekā desmit gadus ir viens no lielākajiem Lietuvas Utenas pilsētas investoriem - tur viņam kopā ar partneriem daļēji pieder lielveikals Aušra, vēsta portāls 15min.lt.

Par to liecina tā dēvētie Paradīzes dokumenti, kurus publiskojis Starptautiskais pētniecisko žurnālistu konsorcijs (ICIJ), kurš pagājušajā gadā publiskoja tā dēvētos Panamas dokumentus.

Kā konsorcijam atzinusi Bono pārstāve Ketija Makīrnena, Pols Deivids Hjūsons jeb Bono ir "pasīvs mazākuma akcionārs" Gērnsi salā reģistrētajā ārzonas kompānijā Nude Estates I, kurai pieder minētais tirdzniecības centrs Utenā.

Šo lielveikalu Nude Estates I 2012.gadā iegādājusies no Maltas kompānijas Nude Estates, kura to par 5,1 miljonu sterliņu mārciņu (5,8 miljoniem eiro) nopirkusi 2007.gadā.

Kā norāda 15min.lt, Utenas tirdzniecības centrs Aušra, ko cēlusi viena no Lietuvas lielākajām tirdzniecības kompānijām Eika, tika atvērts 2006.gada rudenī, bet aptuveni pēc pusgada Eika ēku pārdevusi, tobrīd norādot, ka to iegādājies vārdā nenosaukts ārvalstu investors.

Izanalizējot sākotnējos datus par Bono investīcijām Utenā, Lietuvas Valsts nodokļu inspekcija (VMI) sākusi pārbaudi attiecībā uz Lietuvas kompāniju Nude Estates 2, kurai pieder minētais lielveikals 3700 kvadrātmetru platībā.

"Pret minēto kompāniju pašlaik tiek veiktas kontroles procedūras, un, kamēr tās nebūs pabeigtas un to rezultāti apstiprināti, plašāk situāciju komentēt nevaram," norādījusi inspekcijas pārstāve Rūta Asadauskaite. "Jāatzīmē, ka VMI, izvēloties nodokļu maksātājus pārbaudēm, tos vērtē pēc riska punktiem, kuri praksē ir augstāki tiem uzņēmumiem un iedzīvotājiem, kuriem bijuši darījumi vai citi sakari ar ārzonas kompānijām," viņa piebildusi.

Top komentāri

reptilis
r
Mani ...un es domāju,ka arī citus lasītājus vairāk interesē - vai tajos dokumentos ir kāds no Latvijas?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits